Călugărițe, abuzate sexual de preoți. Una a ajuns sclavă sexuală

Călugărițe, abuzate sexual de preoți. Una a ajuns sclavă sexuală

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1838720004">

Papa Francisc a declarat marți că Biserica Catolică depune eforturi pentru a rezolva cazurile de abuzuri sexuale suferite de călugărițe din partea unor preoți sau ierarhi, recunoscând că într-un caz fiind vorba chiar de sclavie sexuală, informează postul BBC News.

Liderul Bisericii Catolice a vorbit despre această chestiune în timpul unui tur istoric în Orientu Mijlociu.

El a recunoscut că sunt cazuri în care preoți și episcopi au abuzat sexual călugărițe, dar a spus că Biserica este conștientă de această problemă și „lucrează la ea”, adăugând că această problemă continuă să se manifeste.

„Papa Benedict a avut curajul să dizolve o congregație feminină care se afla la un anumit nivel, deoarece această sclavie a femeilor a apărut – sclavie, mergând până la sclavia sexuală – din partea clericilor sau a fondatorului”, a explicat Papa Francisc, făcând referire la predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Suveranul pontif a mai declarat că aceste cazuri de abuzuri sexuale se produc în general în „anumite congregații, în mod predominant cele noi”.

În urma cu doar câteva zile, publicația Vaticanului destinată femeilor, Women Church World, a condamnat abuzurile sexuale, relatând că, în unele cazuri, călugărițele au fost forțate să avorteze copii procreați în urma abuzurilor din partea preoților, deși avortul este strict interzis de Biserica Catolică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.