Cămătari, care dădeau bani și cu dobândă de 15%, ridicați de DIICOT....

Cămătari, care dădeau bani și cu dobândă de 15%, ridicați de DIICOT. Sute de mii de euro, confiscați la percheziții

2
DISTRIBUIȚI

O grupare de cămătari a fost destructurată în urma unei operațiuni a DIICOT și a Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Caraș Severin. Anchetatorii au descins, ieri, în Timișoara, Oțelu Roșu și Poiana Mărului pentru a percheziționa casele și mașinile suspecților. ”Trei persoane, doi bărbați, de 48, respectiv 21 de ani și o femeie, de 44 de ani, toți din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverși oameni de afaceri, reprezentanți ai unor societăți comerciale din județul Caraș-Severin, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% și 15%.


Pentru a garanta împrumuturile respective, bărbatul, de 48 de ani, i-ar fi determinat să întocmească, pe numele lui, diverse documente financiar-contabile, ce ar fi atestat, în mod fictiv, vânzarea unor bunuri, în valoare de maxim 5.000 de lei, cu scopul de  a nu realiza transferuri bancare. Însă, în realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de 10-20 de ori mai mare”, se arată în comunicatul Poliției.

Pentru a ascunde camătă au fost întocmite acte notariale în care în suma împrumutată era cuprinsă și dobânda.  Față de bărbatul de 48 de ani și femeia de 44 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 de lei, înscrisuri și medii de stocare.  Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.