Cârnați românești premiați peste hotare. Ce rețete delicioase au fost apreciate FOTO

Cârnați românești premiați peste hotare. Ce rețete delicioase au fost apreciate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-14369598">

Concursul internaţional de preparare a cârnaţiului praspăt „Klobasiada” din localitatea sârbească Báčski Petrovac, aflată nu departe de Novi Sad, unde au participat 65 de echipe din Ungaria, Croaţia, Slovacia, Serbia şi România, a adus şi în acest an pentru două echipe din oraşul arădean Nădlac premii foarte onorante. Echipa primăriei, condusă de secretarul oraşului, Alexandru Gros, din care au mai făcut parte maistrul măcelar Pavel Badinsky, ajutorul de maistru măcelar Andrei Debnar şi Pavel Nagy  Gyuris Krokos, laureată anul trecut cu premiul I, a obţinut la această a IV-a ediţie, Diploma cu medalia de aur, care se acordă imediat după locul al III-lea, şi a fost urmată în clasament de echipa Asociaţiei Grădinarilor din Nădlac, alcătuită din Miroslav Schafner, Mihai Miklovicz, Ştefan Licincias şi Karol Cerveneak, care a obţinut Diploma cu medalia de argint.

Oraşul Nădlac este renumit pentru cârnaţiul şi salamul tradiţional preparat după vechi reţete slovace, cu ingrediente din propria gospodărie, care l-au făcut faimos şi peste hotare. Diferenţa este dată de felul în care se macină carnea, de cantitatea de boia iute, care îl face atât de deosebit faţă de alte reţete de cârnaţi, dar şi de cea de chimion şi usturoi care se pun în amestec. O calitate în plus a acestor cârnaţi este lipsa oricăror aditivi, uscarea lor făcându-se în mod natural.

În zilele de 3 şi 4 mai, la Nădlac va avea loc atât Festivalul Cârnaţiului Uscat cât şi Festivalul Cârnaţiului Proaspăt, iar cei care doresc să participe sunt invitaţi să se înscrie la concurs.

Sursa foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.