Centru de sprijin pentru studenţii aflaţi în prag de abandon al studiilor,...

Centru de sprijin pentru studenţii aflaţi în prag de abandon al studiilor, deschis la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Studenţii Universităţii Politehnica Timişoara care se gândesc, dintr-un motiv sau altul, să renunţe la studii vor beneficia de un sprijin sporit din partea instituţiei pentru a continua procesul educativ. Cu bani de la Banca Mondială, UPT va deschide un  Centru de Învățare în Științe Inginerești. Acesta se doreşte să vină în sprijinul studenților aflați în risc de abandon, astfel se doreşte creșterea ratei de promovabilitate la nivel de ciclu de licență și diminuarea abandonului școlar. Noul centru va fi funcţional în următoarele luni, fiind vorba despre un proiect câştigat în cadrul iniţiativei „Învățământul Secundar (ROSE) al Ministerului Educației Naționale”, o schemă de Granturi pentru Universități – Centre de Învăţare.

„În cadrul proiectului, se va crea un spațiu modern, prietenos, special dedicat asigurării unor condiții optime de studiu individual şi asistat, cu precădere pentru studenții aflați în risc de abandon sau de nepromovare.


Prin realizarea acestui centru și prin activitățile ce se vor desfășura în aceste spații se dorește sprijinirea studenților din anul I pentru continuarea studiilor şi îmbunătățirea performanței educaționale, dar şi creşterea capacității acestora de a depăşi situaţiile critice şi lacunele de cunoaştere din domeniul de studiu pentru care au optat”, a anunţat UPT. Grupul țintă gândit de proiect vizează circa 600 de studenți, cu preponderenţă dintre cei înmatriculați în anul I licență, valoarea totală a proiectului fiind de aproape un milion de lei.

Studenții vor fi asistați de cadre didactice titulare pentru disciplinele la care s-a constatat un grad ridicat de nepromovare, de specialiști în coaching şi dezvoltare personală, consilieri educaţionali şi de carieră, psihologi, studenţi voluntari (din anii superiori ai cilului de licenţă, masteranzi, doctoranzi), membri ai comunităţii Alumni, specialiști din mediul economic etc. De asemenea, va exista câte un coordonator al activităţilor specifice pentru fiecare facultate din UPT (tutor).

Tipurile de activități propuse în proiect: activități de sprijin pentru acomodare, activități de îndrumare, activități remediale, activități de consiliere de diverse tipuri și sesiuni de coaching şi dezvoltare personală. ateliere de lucru în domenii specifice.

Realizarea centrului și implementarea cu succes a proiectului vor fi asigurate de Centrul de Consiliere și Orientare în Cariera al Universității Politehnica și de Centrului de Pregătire a Personalului Didactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.