Circulația tramvaielor, oprită după ce o garnitură Armonia s-a blocat. Șeful STPT,...

Circulația tramvaielor, oprită după ce o garnitură Armonia s-a blocat. Șeful STPT, la fața locului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Un tramvai Armonia s-a defectat astăzi în zona Piața Crucii din Timișoara, blocând astfel circulația liniilor 6 și 8 timp de câteva zeci de minute, în jurul orei 14.00.

Garnitura cu probleme a fost ajutată apoi de un camion, fiind transportată ulterior la depou. Operațiunea a fost supravegheată chiar de Nicu Bitea, directorul STPT. „S-a deblocat tramvaiul. A fost o problemă tehnică, vom vedea în depou ce s-a întâmplat mai exact”, a spus șeful societății de transport public.

Tramvaiele reabilitate pentru jumătate de milion de euro bucata (fără TVA) arată noi, dar se blochează frecvent pe șine. În 2013 Primăria Timişoara a contractat un credit de 35.000.000 de euro de la Banca Mondială. Împrumutul a fost negociat de fosta administraţie condusă de Gheorghe Ciuhandu pentru achiziţia de tramvaie noi, însă primarul Nicolae Robu a decis ca banii să fie folosiţi pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene moştenite de la administraţia Ciuhandu: modernizarea Pasajului Michelangelo, reabilitarea malurilor Begăi, reabilitarea centrului istoric sau implementarea sistemului de trafic management. Nu mai puţin de 14 tramvaie primite de la nemţi în timpul precedentei administrații au fost reabilitate de administraţia Robu contra sumei de 500.000 de lei bucata, preţ fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.