Cod galben de ninsori și viscol. Vezi ce zone sunt vizate

Cod galben de ninsori și viscol. Vezi ce zone sunt vizate

0
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabilă începând de astăzi, de la ora 22.00, până miercuri, la ora 2.00, care se referă la ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană.

„În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol”, a transmis ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică pentru intervalul 11 februarie, ora 20.00 – 13 februarie, ora 10.00, care se referă la precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.


„În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h”, a transmis ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.