Cod galben de vânt puternic în mai bine de jumătate de țară,...

Cod galben de vânt puternic în mai bine de jumătate de țară, vremea se răcește. Vezi cum va fi afectată partea de vest

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se răcește și vor fi ninsori, viscol, dar și vânt puternic. De asemenea, ANM a emis cod galben de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de țară.

Inrformarea meteo intră în vigoare vineri, la ora 14.00 și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16.00. Fenomene vizate sunt: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.


În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45….55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale, mai transmite ANM, care precizează că vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ANM a emis și un cod galben de vânt puternic în interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16, zonele.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55….65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.