Concert cu trei cantautori care au scris alfabetul muzicii folk:...

Concert cu trei cantautori care au scris alfabetul muzicii folk: Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de folk sunt invitați la un concert de neratat, în cadrul căruia trei cantautori celebri care au scris alfabetul acestui gen muzical în țara noastră vor fi prezenți pe aceeași scenă, evenimentul urmând să se desfășoare în data de 3 aprilie la Filramonica Banatul, de la ora 19.00.

Vasile Şeicaru s-a născut în data de 10 iulie 1951, la Oancea, în judeţul Galaţi, şi a debutat în formaţia Cristal ca solist vocal, în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacara, desfăşurând o susţinută activitate solistică. În 1984 părăseşte Cenaclul Flacăra, dar continuă activitatea de solist folk, apărând pe scenă alături de cunoscuţi artişti din zona rock, pop şi folk. Din 1990 evoluează în exclusivitate solo, efectuând numeroase turnee în ţară şi peste hotare (Germania, China, Coreea, Rusia, Statele Unite, Canada, Suedia). Participă la cele mai importante manifestări folk naţionale (Festivalul Primăvara Baladelor, unde este laureat pentru piesa „Dacă toate-acestea fi-vor învăţate”, Festivalul National de Muzică Folk Om Bun, în cadrul căruia primeşte în 1996 Marele Premiu pentru întreaga activitate), dar şi internaţionale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde primeşte premiul presei pentru piesa „Lumina”). Din 1996 reia sporadic colaborarea cu Ştefan Hruşcă, dar şi cu Victor Socaciu, împreună cu care concerteaza în ţară şi mai ales în străinătate.

Artistul Victor Socaciu a debutat în 1970, cu trupa rock Zodiac, iar în Cenaclul „Flacăra” a ajuns în anul 1974, cu piesa „Ţinta”.


În anul 1982, a părăsit cenaclul pentru a-şi dezvolta propria carieră profesională. După aceea, artistul a efectuat mii de turnee în ţară şi străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii muzicale. În plus, el a primit, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Ducu Bertzi s-a născut în 21 septembrie 1955 la Sighet şi şi-a început cariera alături de grupul Mi bemol rock, în vremea liceului. La primul festival de poezie şi muzică de la Sighet, în 1973, Bertzi a câştigat marele premiu ce a constat într-o… valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985. Printre piesele care au rămas în memoria melomanilor se numără „Când s-o-mpărţit norocu’”, „Şi de-ar fi” sau „Floare de colţ”. Anul trecut Ducu Bertzi a fost invitat să susțină un recital în cadrul „Festivalului Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş”, care a avut loc în Parcul Titan din București, unde au mai cântat printre alții și Marius Baţu, Adrian Naidin Rock Project , Alifantis&Zan, Marius Matache Cvintet, Zoia Alecu, Mircea Vintilă & Brambura, Alina Manole Cvartet și Mircea Baniciu & Band.

Biletele pentru spectacolul Folk de colecție costă între 50 și 100 lei și se pot procura la casieria Filarmonicii Banatul sau online . Turneul celor trei artiști reprezentativi ai folk-ului autohton continuă în zona noastră cu spectacole la Caransebeș (4 aprilie) și Arad (5 aprilie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.