Concurs de proiecte pentru punerea în valoare a unui turn de apă...

Concurs de proiecte pentru punerea în valoare a unui turn de apă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

turn iosefin

Unul dintre cele două turnuri de apă din Timișoara va fi transformat radical. Despre punerea în valoare a turnului de apă din Iosefin reprezentanții Primăriei Timișoara vorbesc de peste doi ani de zile, însă în această lună a și fost făcut un pas important.

Astfel, ieri, Primăria Timișoara a lansat concursul de proiecte pentru reabilitarea acestui obiectiv important al orașului, care ar urma să devină un centru cultural. Concret, este vorba de un anunț de concurs de soluții privind “Servicii de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI + Proiect Tehnic) și asigurare a asistenței tehnice de specialitate din partea proiectantului pentru obiectivul «Refuncționare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin, str.


Gh. Barițiu»”.

Din anunț aflăm că proiectele depuse vor fi evaluate de un juriu, care va oferi un punctaj prin aplicarea unor criterii. Și anume, “respectarea temei de concurs și corelarea soluțiilor propuse cu aceasta; calitatea architecturală și coerența soluției propuse; versatilitatea propunerii – caracterul multifuncțional al acesteia; relația cu contextul urban și atitudinea față de valența istorică a obiectivului; gradul de detaliere tehnică a soluției propuse; modul de reprezentare arhitecturală a propunerii, ca reflexie a caracterului intervenției; respectarea principiilor de dezvoltare durabilă în cadrul soluției propuse; fezabilitatea economică a soluției propuse”.

Termenul limită pentru primirea cererilor de participare este data de 21 martie, ora 10.00. Concurentul clasat pe primul loc va primi un premiu de 112.000 de lei, ocupantul locului doi – 23.350 de lei, iar cel care va fi pe poziția a treia – 14.010 lei. Fondurile vor fi asigurate din bugetul Primăriei Timișoara. În cazul în care niciunul dintre proiectele depuse nu întrunesc punctajul minim de 50 de puncte, procedura va fi anulată.

Turnul de apă din Iosefin a fost ridicat între anii 1913–1914, ca frate geamăn al celui din cartierul Fabric. Turnurile, cu înălțimea de 52 m, au fost ridicate la capetele rețelei de distribuție a apei și au servit pentru compensarea consumului maxim din cursul zilei. Edificiul se află pe lista monumentelor istorice ale Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.