Consilierii locali PSD nu participă la ședință în semn de protest față...

Consilierii locali PSD nu participă la ședință în semn de protest față de ”practicile abuzive ale primarului Nicolae Robu”

1
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali ai PSD nu au venit, astăzi, la ședința de plen în semn de protest față de ”practici abuzive repetate a conducerii PMT, în speță a primarului Nicolae Robu”. Social democrații au susținut într-un comunicat de presă că vineri, consilierii locali ” au fost convocați în ritm alert, pentru ora 12, la ședințe de comisii, în ideea ”pregătirii” unei ședințe de plen extraordinare planificată în data de 25 februarie. Deși ședința de comisie era convocată la ora 12.00, proiectele de hotărâre ce ar fi putut justifica urgența, nu au fost prezentate nici până la ora terminării programului de lucru al aparatului primăriei și implicit nu au putut fi puse la dispoziția consilierilor locali pentru a putea fi analizate.


Astăzi, 25 februarie, prin dispoziția primarului nr 241 s-a convocat ședința plenului CL de îndată la ora 16.00, transformându-se astfel caracterul ședinței de plen anunțat inițial vineri, 22 februarie”.

Pesediștii au susținut că ”proiecte de hotărâre care vizează prelungirea termenului unor chirii, operațiuni de primă înscriere în cartea funciară sau modificări ale unor hotărâri votate recent, în ianuarie 2019, nu constituie o ”urgență maximă sau vreun caz de forță majoră” și că toate acestea reprezintă ”practici abuzive repetate a conducerii PMT, în speță a primarului Nicolae Robu.

La ședința de plen au participat doar 17 consilieri, pentru proiectele de patrimoniu fiind nevoie de 18 voturi. Deocamdată, aceste proiecte nu au fost puse în discuție până în acest moment.

Primarul Nicolae Robu a făcut o nouă criză în momentul în care consilierul local ALDE Laura Chindriș i-a atras atenție asupra faptului că este o ședință de îndată și când a vrut să-i citească din lege, edilul a izbucnit. ”De îndată ce au fost fata măsurătorile și am avut proiectul le-am pus pe ordinea de zi. Dacă ar fi un vot uninominal, nu știu dacă ați lua vreun vot. Poate de la familie”. Primarul a retras de pe ordinea zi proiectele care aveau nevoie de 18 zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.