Consilierul lui Robu, acuzat că a amenințat o angajată a Primăriei Timișoara...

Consilierul lui Robu, acuzat că a amenințat o angajată a Primăriei Timișoara pentru că a dat like articolelor de pe PRESSALERT.ro

0
DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, angajată din cadrul Primăriei Timișoara, acuză faptul că, astăzi, pe holurile instituției, ar fi fost amenințată de Ioan Nasleu, consilierul personal al lui Nicolae Robu. Și asta pentru că ar fi dat like-uri pe Facebook unor articole scrise de Dragoș Boța, editorul șef al Pressalert.ro. Imediat după incident, Mirela Toc a depus o sesizare, pe care a publicat-o și pe pagina sa de Facebook, solicitându-i primarului Nicolae Robu să ia măsuri. În caz contrar, amenință că va sesiza instituțiile abilitate.

“Vă solicit să luați măsurile legale ce se impun. deoarece în data de 12.02.2019, ora 16:05, înainte de a ieși din clădirea primăriei,  am fost amenințată verbal de către domnul Nasleu Ioan, consilier personal al dumneavoastră, președinte al Consiliului de Administrație la SC Piețe SA, membru în CA la Retim SA, (conform declarației de interese nr.592/25.09.2018), că voi avea de a face cu el, voi fi monitorizată și va trebui să răspund Corpului de Control și Antifraudă al primarului pentru că am dat like-uri unor articole scrise de domnul ziarist Dragoș Boța. Îmi plac și articolele scrise de alți ziariști pe care nu-i voi nominaliza pentru că sunt foarte mulți care scriu despre realitățile în care trăim. Menționez faptul că s-a mai încercat intimidarea mea de către Corpul de Control și Antifraudă în anul 2018, însă fără succes”, a susținut Toc.

Angajata i-a scris primarului că ”eu nu am încălcat legislația, nu am prejudiciat bugetul local, nu am primit amenzi de la ISC, nu am calitatea de suspect sau inculpat în dosare penale, nu vin la serviciu după ora 8 și nu îmi fac cumpărăturile în timpul serviciului, ca unii șefi/funcționari care nu sunt luați la întrebări de Corpul de Control și Antifraudă al primarului.


Analizând rapoartele de activitate ale Corpului de Control și Antifraudă al primarului, am constatat că nu au fost menționate abateri financiar-contabile sau prejudicii aduse bugetului local, în schimb acestea se regăsesc în rapoartele Curții de Conturi. Dacă nu veți stopa aceste acțiuni de intimidare și hărțuire la adresa mea, înseamnă că le girați și în această situație voi sesiza instituțiile abilitate”.

Pe de altă parte, Ioan Nasleu, consilierul primarului Nicolae Robu, ne-a declarat că nu a amenințat-o pe Mirela Toc, dar a recunoscut că a purtat o discuție cu angajata primăriei pe holurile instituției, astăzi.

“Doamna Mirela Toc este în război permanent cu toată lumea. Eu am spus doar că, în calitatea pe care o am de a monitoriza orarul și respectarea orarului de la primărie, ne-am întâlnit pe hol, nu știam cât e ora și i-am spus că o să-i monitorizez mai strict pe toți cei care nu respectă orarul. Nu știu dacă doamna Toc respectă sau nu. Doamna Toc, din punctul meu de vedere, cred că are mari probleme de altă natură, dar asta nu este problema mea, este problema medicilor să constate ce probleme are doamna Toc. Nu pot să vă spun mai multe pentru că doamna Toc face obiectul unor verificări la sesizarea unor cetățeni, verificări care sunt în curs de desfășurare, eu controlând Corpul de Control și Antifraudă. Pe adresa noastră s-au primit unele sesizări și doamna Toc acum, știind că face obiectul unor verificări, încearcă să se autovictimizeze. Nu am amenințat-o în niciun fel”, a afirmat Ioan Nasleu.

Vă reamintim că Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Robu cu care a și fost în concediu, în această iarnă în SUA și Jamaica, a devenit celebru pentru chefurile cu interlopii din Timișoara. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că ani de zile a completat în fals declarațiile de avere, uitând să treacă mai multe firme în care era acționar. Ulterior dezvăluirilor, Nasleu și-a completat corect documentele. Cu toate acestea, Robu a susținut că are încredere în consilierul său și că are de unde să piardă procente pentru acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.