Corp nou de clădire pentru o școală din Timișoara și teren de...

Corp nou de clădire pentru o școală din Timișoara și teren de sport pe acoperiș. De unde vrea primăria să atragă fonduri

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara intenționează să extindă o unitate de învățământ din oraș, unde elevii sunt nevoiți să vină la cursuri după-amiaza, din cauza spațiului insuficient. Este vorba de Școala Gimnazială Nr. 13, aflată pe str. Muzicescu, în care învață 735 de copii.

În acest sens, reprezentanții municipalității doresc să acceseze fonduri europene pentru ridicarea unei clădiri formată din parter și un etaj, în care vor fi realizate șapte săli de clasă, precum și o sală de sport. Asta în condițiile în care unitatea de învățământ nu are o sală de sport, astfel că iarna, elevii fac mișcare într-o sală de clasă.


Specialiștii se gândesc la trei variante de realizare a noului corp și a unei săli de sport, iar unul dintre scenarii prevede construcția unui teren de sport exterior pe acoperișul construcției.

Mâine, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, aleșii vor avea pe masă un proiect de hotărâre cu privire la „aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza S.F., a indicatorilor tehnico-economici şi a Anexei privind descrierea sumară a investiţiei, pentru obiectivul «Construire corp P+1E la Școala Gimnazială Nr. 13», Timişoara, str.G.Muzicescu nr.14”. O hotărâre de consiliu local privind aprobarea documentației este obligatorie la depunerea cererii de finanțare.

Concret, Primăria Timișoara vrea să depună un proiect cu o valoare de aproximativ patru milioane de lei pentru realizarea noului corp de clădire pentru Școala Gimnazială Nr. 13, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Tot mâine, consilierii locali vor aproba și trecerea la elaborarea proiectului tehnic și a documentației de execuție. Durata realizării lucrărilor este estimată la 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.