Cozi la vămile din vestul țării. De ce așteaptă șoferii de camioane...

Cozi la vămile din vestul țării. De ce așteaptă șoferii de camioane și trei ore pentru a ieși din țară

0
DISTRIBUIȚI
cozi nadlac
Foto: Arhivă

Haos la vămile din vestul țării, astăzi, din cauza unor defecțiuni tehnice cu care s-au confruntat autoritățile din Ungaria.

Potrivit aplicației care monitorizează traficul la graniță, dezvoltată de Poliția de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din județul Arad, timpii de așteptare au crescut la 150 de minute pe sensul de ieșire din țară pentru camioane.


Astfel, s-a format o coloană de autovehicule care se întinde pe mai mulți kilometri. La vama Nădlac II sunt deschise două artere pe sensul de ieșire din țară pentru camioane.

Timpii de așteptare au crescut și la celelalte puncte de trecere a frontieri din vestul țării. Prin umare, la vămile Nădlac I și Vărșand, tot din județul Arad, șoferii de camioane așteaptă o oră pentru a trece granița în Ungaria, fiind deschisă o singură arteră.

De asemenea, la vama Borș, din județul Bihor, timpii de așteptare au crescut la 110 minute și se lucrează pe trei artere, pe sensul de ieșire din țară, iar la vama Petea, din județul Satu Mare, șoferii de camioane sunt nevoiți să aștepte 60 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Oradea, Laura Bondar, ne-a declarat că au crescut timpii de așteptare ca urmare a unor defecțiuni tehnice pe care le-au avut autoritățile din Ungaria. Între timp, problemele au fost remediate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.