Bărbatul care și-a decapitat cu drujba dușmanul, cerere șoc pentru judecători. Când...

Bărbatul care și-a decapitat cu drujba dușmanul, cerere șoc pentru judecători. Când a pus la cale planul de asasinat

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a motivat decizia de arestare a arădeanului Dorin Sebastian Muntean, în vârstă de 32 ani, cel care în 31 ianuarie l-a decapitat cu drujba pe cel care-i vânduse un BMW, în curtea casei din Sânandrei. Muntean a susținut că l-a ucis pe vânzător pentru că a refuzat să-i restituie cei 2.000 euro când a constatat că mașina avea mai multe defecțiuni.

În timpul audierilor de la instanță, Muntean a refuzat să dea declarații, susținând că le menține pe cele date în fața procurorului în care și-a recunoscut acuzațiile de omor calificat și violare de domiciliu.


Bărbatul a cerut să fie cercetat în arest la domiciliu, nu să fie arestat preventiv.

Judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că ”în prezenta cauză există suficiente probe cu privire la posibilitatea comiterii de către inculpat a unor fapte prevăzute de legea penală, probe care să convingă un observator independent că inculpatul este posibil să fi comis aceste fapte (…) se constată că inculpatul este acuzat de săvârșirea unei infracțiuni de o gravitate deosebită întrucât vizează cea mai importantă valoare socială ocrotită de lege, viaţa persoanei. Există suspiciunea rezonabilă că fapta de omor ar fi avut loc cu premeditare, hotărârea infracţională fiind luată cu o săptămână înainte (…)Raportat la aspectele şi considerentele expuse în detaliu anterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş apreciază că măsura arestului preventiv este necesară şi proporţională cu gravitatea acuzaţiilor aduse, iar o altă măsură preventivă mai uşoară este insuficientă în acest moment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.