Peste 300 de elevi vin la West Summer University să simuleze viața...

Peste 300 de elevi vin la West Summer University să simuleze viața de student

0
DISTRIBUIȚI

Peste 300 de elevi din România şi Republica Moldova vor afla la Timişoara ce înseamnă să fi student. Ei vor avea două săptămâni în care vor afla cum e viaţa la cămin, vor participa la seminarii şi cursuri, dar se vor şi distra, aşa cum numai studenţii o fac, în cadrul evenimentului West Summer University (WSU) pus la punct de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).

Vizaţi sunt elevii clasei a XI-a, iar tinerii vor avea parte şi de o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshop-uri, un țur al orașului și o deplasare în stațiunea Straja din județul Hunedoara după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis. Aceștia vor avea ocazia să studieze la una dintre cele 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Tinerii vor simula, timp de două săptămâni, viața de student, prin participarea la cursuri, seminare și laboratoare reprezentative anului I din cadrul facultății alese în formularul de înscriere. Elevii pot alege una dintre cele 11 facultăți ale UVT: Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.


Prin acest proiect se doreşte diminuarea ratei abandonului școlar și informarea elevilor indeciși în privința facultății ce doresc să o urmeze, prin facilitarea informațiilor în legătură cu programa facultăților din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prezentarea mediului universitar pe perioada a două săptămâni.

Bugetul acestei iniţiative este asigurat prin proiectul privind învățământul secundar România Secondary Education Project – ROSE, beneficiind de o finanțare nerambursabilă de 2,18 milioane de lei. Finanţarea asigură participanților din medii defavorizate la proiect: elevi care provin din familii cu venituri mici, cei care pot fi discriminați pe baza etniei, au unul sau ambii părinți care lucrează în străinătate sau au cerințe educaționale speciale.

„Deoarece an de an observăm o scădere a numărului de studenți în universitățile din România, de 8 ediții și îndreptându-ne spre a 9-a, încercam să le oferim elevilor experiență vieții de student. Prin acest proiect ne propunem să îi ajutăm să ia decizia de a urma cursuri universitare după finalizarea liceului și posibilitatea alegerii uneia dintre cele 11 facultăți din cadrul UVT. În fiecare an, cu mai mult de 50% dintre foștii participanți ne întâlnim la admitere iar, cu aproximativ 40% devenim colegi de Facultate, Universitate, colegi de OSUT. Cel mai important lucru pentru noi este faptul că fiecare persoană, care pleacă de aici, ne demonstrează că WSU este o amintire care va rămâne întipărită în minte toată viață”, a declarat Ovidiu-Marian Boldor, preşedinte al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.