Dan Idolu: Primăria Timișoara riscă sancțiuni aspre pentru că nu a finalizat...

Dan Idolu: Primăria Timișoara riscă sancțiuni aspre pentru că nu a finalizat noul PUG și nu face inventarierea domeniului public

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local PSD Dan Idolu i-a solicitat, astăzi, primarului Timișoarei, să anunțe termenul de finalizare al noului Plan Urbanistic General al orașului, care se află în lucru de aproape zece ani. Vă reamintim că Nicolae Robu declara, în urmă cu câteva zile, că noul PUG se află în avizare la mai multe ministere.

„Conform legii, este obligația administratorului, respectiv a primăriei, să actualizeze PUG-ul într-un interval cuprins între cinci și zece ani. La noi, din 2002, au trecut 17 ani. Faptul că nu avem un nou PUG lasă libertatea serviciului de urbanism din primărie și implicit cred că acest lucru îi facilitează și domnului Nicolae Robu să aibă abordări foarte ciudate câteodată și foarte diverse în funcție de cel care solicită documente pentru investiții în Timișoara, lasă libertatea să se refere ba la PUG-ul vechi, care este actual, dar e depășit ca termen demult, ba la cel nou care nu este finalizat.


Și de aici se ajunge la o grămadă de confuzii. (…) Asemenea lucruri se întâmplă pentru că nu există un PUG care să traseze politica de dezvoltare a orașului, de urbanizare, astfel încât să nu se mai poată permite «jonglerii» de acest fel”, a precizat Dan Idolu.

De asemenea, PSD Timișoara i-a mai solicitat primarului Robu să anunțe și un termen de finalizare a inventarierii domeniului public, lucru care ar fi trebuit să se întâmple până la data de 31 decembrie 2018, avertizând că municipalitatea riscă sancțiuni aspre.

„Am avut în ultima ședință de plen ca aprobare un proiect de hotărâre referitor la prima înscriere în cartea funciară a două străzi: Gospodarilor și Cehov. Pe una dintre ele chiar locuiesc de mulți ani. Acum ne-am trezit că nu există străzile. Am aflat că sunt străzi pe care nu se pot da numere la casă pentru că strada nu există, dar strada e asfaltată, are lucrări de canalizare, de racorduri electrice, e inadmisibil că se întâmplă așa ceva. De fapt, se încalcă o lege. Legea sancționează foarte aspru asemenea lucruri. (…) Conform Legii 213/1998, trebuia început măcar să se înființeze o comisie condusă de primar, secretarul consiliului local, vreo trei, patru oameni din direcții. Nici măcar primul pas nu s-a făcut. Oare de ce nu se actualizează PUG-ul orașului și nu se face inventarierea domeniului public? Pentru că se ascund niște lucruri”, a adăugat Dan Idolu.

Pesedistul a mai precizat că Primăria Timișoara riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei pentru că nu a finalizat noul PUG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.