Deputat de Timiș despre propunerile din educație: „PSD-ALDE ne intoxică cu o...

Deputat de Timiș despre propunerile din educație: „PSD-ALDE ne intoxică cu o propagandă ieftină”

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș, consideră că propunerile făcute în domeniul educației de către cei din PSD-ALDE nu răspund nevoilor de îmbunătățire ale învățământului românesc.

„Cum pot fi interpretate anunțurile venite din partea ministerului cu privire la intenția de a schimba întregul sistem de predare a lecțiilor la clasele V-XII, prin înlocuirea manualelor clasice cu tablete? Poate doar ca o dorință de a suplimenta forțat orele în care elevii stau cu ochii în ecrane, dar fără să vorbim deloc despre investiția strategică în profesori, căci profesorii sunt inima ce pompează sângele vieții școalare, ghidând educația elevilor. Sau chiar ca o diversiune utilă în distragerea atenției de la problemele esențiale, cum ar fi atragerea tinerilor absolvenți spre meseria de dascăl. Cum pot fi interpretate alte și alte propuneri, lansate în spațiul public ca forme fără fond, fără consultări, fără dezbateri, fără fundamentări, în aproape toate situațiile și fără urmări? Odată lansate, aceste propuneri, pe subiecte marginale sferei educației, sunt abandonate. În afară de titluri de prima pagină în ziare, ideile lansate de responsabilii PSD-ALDE nu produc efecte și nu formează împreună un pachet de măsuri efective, care să producă schimbări concrete în bine”, a precizat liberalul Marilen Pirtea.

Deputatul de Timiș este de părere că propunerile făcute în domeniul educației nu au nicio legătură una cu alta.


Liberalul face referire la organizarea simulării pentru BAC în fiecare an, de la clasa a IX-a până la a XII-a, mutarea claselor profesionale la sat, recomandarea transmisă școlilor pentru a trece la comandarea manualelor pentru anul viitor, cu toate că s-a anunțat că se vor cumpărara prin licitație noile manuale, scoaterea profesorilor de Educație fizică de la clasele 0-3 și înlocuirea orelor de Educație fizică cu Joc și mișcare sau cumpărarea de containere de 10.000 de euro pentru școlile cu toaleta în curte.

„Exemplele pot continua, devine chiar regretabil faptul că se pot aduna atâtea fumigene lansate public, un adevărat slalom al ideilor disparate, superficiale, care au vizat doar subiecte marginale pentru domeniul educației. Într-o astfel de avalanșă de idei șchioape, propulsate public de oamenii PSD-ALDE, un întreg mecanism de comunicare publică al MEN este subordonat scopului de a controla atenția opiniei publice și de a căpușa agenda dezbaterilor cu teme sterile. Normalitatea se află exact pe sensul opus acestor tendințe, însă modul în care reacționează responsabilii PSD-ALDE nu se apropie în niciun fel de adevăratele procupări și dileme la care mii de profesori și zeci de mii de elevi și părinți așteaptă răspunsuri. Nu e greu de înțeles că distanța este enormă acum între precaritatea propunerilor lansate de responsabilii MEN din educație și ceea ce își doresc în realitate tot mai mulți elevi și familiile lor. Nu sunt așteptate soluții miraculoase, cât mai ales propuneri clare, bine gândite și armonizate, de care educația are astăzi atâta nevoie”, a conchis vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.