Deputatul Adrian Pau, „săgeți” către foștii colegi după alegerile amânate din PSD...

Deputatul Adrian Pau, „săgeți” către foștii colegi după alegerile amânate din PSD Timiș: „Se pare că nunta pe care o pregăteau, cu invitați, cu sală pregătită, a rămas fără mire”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș Adrian Pau, care recent a plecat din PSD pentru a se înscrie în Pro România, partidul lui Victor Ponta, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că alegerile interne în PSD Timiș ar fi fost amânate pentru că Liviu Dragnea nu a găsit persoana potrivită care să conducă filiala.

„Avem în continuare de a face cu un scenariu scris de Liviu Dragnea și regizat de secretarul general, de Codrin Ștefănescu. Ultima decizie pe care au luat-o a fost ieri, în Comitetul Executiv PSD s-a hotărât că la Timiș nu mai au loc alegeri, așa cum își doreau majoritatea primarilor PSD. Vor înscena probabil o comedie în zilele următoare, în care să voteze primarii că nu mai vor alegeri. Am convingerea că domnul Dobra, sportiv fiind și ambițios, plăcându-i foarte tare să lupte, de data asta o să accepte ceea ce se transmite de la Centru. Se pare că nunta pe care o pregăteau, cu invitați, cu sală pregătită, a rămas fără mire, Liviu Dragnea nemaifiind de acord sau neidentificând persoana potrivită pentru a conduce PSD Timiș. Acestea fiind spuse, nu pot decât să mă bucur, pentru că am convingerea că mai mulți colegi din PSD vor vedea și se vor trezi la realitate, li se mai arată încă o dată cam ce putere are cuvântul și dorința lor. Se arată încă o dată cam cum privește Bucureștiul vizavi de organizația județeană a PSD Timiș”, a afirmat Adrian Pau.

De asemenea, deputatul a precizat că PSD Timiș nu s-a aflat niciodată în situația de nu avea un președinte de „anvergură”.

„Nu ne-am găsit niciodată în situația în care PSD Timiș să nu aibă un președinte de anvergură.


Mă gândesc că Dan Poenaru, Ilie Sârbu, Sorin Grindeanu se uită revoltați la ce se întâmplă în Timiș. Acest lucru este favorabil Pro România, pentru că am convingerea că foarte mulți dintre colegii din PSD Timiș se vor îndrepta în viitorul apropiat către noi. Așa cum am spus, suntem un partid deschis, îi acceptăm pe cei care vor să vină lângă noi, nu facem promisiuni, nu împărțim funcții”, a adăugat Adrian Pau.

Totodată, deputatul Pro România a mai afirmat încă o dată că partidul în care s-a înscris recent va câștiga în 2020 atât Primăria Timișoara, cât și Consiliul Județean Timiș.

Un jurnalist a întrebat în cadrul conferinței de presă dacă sunt informații cu privire la intenția altor pesediști din Timiș de a părăsi partidul, deputatul Ion Mocioalcă precizând că „eu am o singură informație. Că prietena mea Bianca (n.r. deputatul Bianca Gavriliță) nu va fi pe un loc eligibil pe lista de europarlamentare”.

De asemenea, Adrian Pau a mai afirmat că în PSD Timiș se află oameni valoroși care ar putea să conducă organizația județeană.

„Nu văd o finalitate în momentul de față, era de așteptat, din nefericire, colegii mei care și-au dorit foarte tare aceste alegeri, sunt curioși ce o să spună vineri, după ce o să aibă Comitetul Executiv local, Biroul Permanent Local, când o să se ia hotărârea că trebuie amânate alegerile. De fapt, venim și mimăm că luăm hotărârea și noi suntem de acord cu Liviu Dragnea, nu avem altă variantă, dar venim și îi dăm o tentă democratică.  Este foarte greu să alergi de unul singur și să ieși pe locul doi. Călin Dobra este singurul înscris și, din nefericire, PSD Timiș la 1 martie nu avea un alt președinte, ci tot unul interimar. Cam asta este soarta PSD-ului. PSD Timiș are oameni valoroși, îl are pe Florin Bârsășteanu, îl are pe Marius Craina, îl are pe Dan Idolu. Sunt parlamentari cu experiență foarte bogată, cum este Eugen Dogariu, Alfred Simonis, sunt foarte mulți colegi care ar putea să conducă filiala”, a mai declarat Adrian Pau.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.