Deputatul Matei Suciu, convins că alegerile interne în PSD Timiș vor avea...

Deputatul Matei Suciu, convins că alegerile interne în PSD Timiș vor avea loc pe 1 martie

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Matei Suciu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu crede că alegerile interne în PSD Timiș vor fi amânate. Parlamentarul a detaliat și ce s-a întâmplat în CEX-ul PSD, când mai mulți membri nemulțumiți au mers pentru a-și exprima ofurile conducerii partidului.

„S-a discutat în cadrul CEX-ului situația de la Timiș, situație care a fost generată de către un număr restrâns de membri de partid ai noștri, de nemembri și de foști membri. S-a format o delegație de membri de partid care s-a deplasat la București să ia legătura cu președintele partidului, domnul Liviu Dragnea. Dânșii aveau o listă de semnături de susținere a acestei inițiative a lor, semnată de un număr destul de mare de membri de partid, și de către primari, și de viceprimari, și de consilieri locali, și de primari din alte partide, cum ar fi PNL. În CEX s-a dezbătut această problemă. Nu a fost votată amânarea alegerilor. Sâmbătă vom avea în cadrul partidului o nouă reuniune cu Comitetul Executiv al partidului și vom lua decizia de avea alegeri pe 1 martie sau de a le amâna. Sugestia de la București a fost de așa manieră, «băi, vedeți, faceți-vă voi în organizație inventarul și veniți și comunicați când vreți să țineți aceste alegeri». După părerea mea, alegerile se vor ține în data de 1 martie, pentru că așa cum am vorbit și eu cu majoritatea colegilor din CEX, marea majoritate își dorește ca aceste alegeri să se țină la PSD Timiș pe 1 martie.


Nu are rost să decalăm această dată, pentru că cu siguranță cei care au fost nemulțumiți de o lungă perioadă de timp, probabil că vor fi nemulțumiți și în continuare. Dar vrem cu toții ca împreună cu președintele interimar al partidului să avem o discuție cu toți membri noștri de partid care semnalează nemulțumiri vizavi de modul în care este condusă această organizație”, a detaliat Matei Suciu.

De asemenea, consilierul local Dan Idolu a comentat ceea ce s-a întâmplat în CEX-ul PSD, precizând că mulți dintre cei care se aflau pe lista prezentată conducerii partidului de fapt nu au semnat-o sau nu ar fi știut ce semnează.

„Mulți dintre cei acei semnaturi nu au recunoscut că au semnat. Deci, sunt lucruri urâte care normal exced dezbaterea internă, care e firească, demonstrează că e democrație în interiorul partidului. Dar să vii din afară să completezi un tabel cu semnături al unor oameni care s-au dezis clar, și cei care au semnat au spus că li s-a spus că semnează altceva, că semnează pentru un om ca prieten, dar nu ca să se folosească aceste semnături pentru candidaturi, pentru a crea tensiuni, în niciun caz. Eu îmi doresc ca acei colegi de-ai noștri care au semnat pe acea listă în mod conștient să fie măcar prezenți la ședințele de comitet executiv. Pentru că la ultima ei nu au fost prezenți, când s-a decis data alegerilor pe 1 martie și apoi te duci cu oameni din afară să contești data alegerilor”, a declarat Dan Idolu.

Totodată, Matei Suciu a mai precizat că după ce PSD Timiș va avea un președinte ales, cei care „bulversează” noua conducere ar trebui să fie „eliminați”.

„Cel mai sigur va fi că în 1 martie vom avea un președinte al partidului și un for de conducere ales statutar și apoi cine mai încearcă să bulverseze această conducere nou aleasă clar trebuie eliminat, clar nu putem ține cont de părerile unor nemembri ai noștri, unor oameni din afara partidului. Unii n-au semnat ei, alții nu au știut cum se va folosi această listă de semnături. Marea majoritate nu a avut cunoștință de cum va fi prezentată această listă de semnături și atunci sigur că în CEX președintele și conducerea au spus să stăm să ne dumirim. Fiecare trebui să spună ce îl nemulțumește sâmbătă. (…) Cu siguranță vor fi alegerile în 1 martie”, a conchis Matei Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.