Distincție de excepție pentru Josef Kappl. Muzicianul a primit titlul de cetățean...

Distincție de excepție pentru Josef Kappl. Muzicianul a primit titlul de cetățean de onoare

0
DISTRIBUIȚI

Binecunoscutul muzician Josef Kappl, a fost recompensat cu distincția de Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani. Artistul născut în Petrila a absolvit Conservatorul de Muzică din Timișoara și a făcut parte din formația Phoenix, fiind cunoscut  pentru o serie de proiecte și colaborări.

La sfârșitul anului trecut, Josef Kappl,  care a creat printre altele şi opera rock „Meşterul Manole” a anunțat că, după cinci ani de „pauză“, timișorenii se pot delecta din nou cu o reprezentație a acestui proiect.


„Meșterul Manole” s-a reîntors la Timişoara în data de 10 decembrie, la Sala Capitol, în fața unei săli pline și s-a bucurat de un succes deosebit.

Vă reamintim că premiera naţională a operei rock „Meşterul Manole” a avut loc în luna noiembrie a anului 2013, la Filarmonica Banatul, muzica acestui ambiţios proiect aparţinându-i lui Josef Kappl. Deși autoritățile locale au promis sprijin pentru această operă rock, ani de zile proiectul a fost pus pe „pauză“, fapt care a creat o justificată nemulțumire pentru artist. Recent, Josef Kappl a prezentat o lucrare din această operă rock în Germania.

„Am participat la un concert extraordinar al orchestrei Universității din Osnabrück, sub conducerea domnului Prof. Dr. Chrisoph Louven, numit «România astăzi», cu o lucrare din Opera Rock-Simfonic Meșterul Manole, «Lume păgână», reprezentând România, alături de Violeta Dinescu, Laura Manolache și Diana Rotaru“, a spus Josef Kappl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.