A doua licitație pentru achiziționarea de tramvaie noi de către Primăria Timișoara,...

A doua licitație pentru achiziționarea de tramvaie noi de către Primăria Timișoara, blocată. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

tramvaiul armonia linia 2

Un nou eșec al Primăriei Timișoara în ceea ce privește achiziționarea a cel puțin 16 tramvaie noi, de dimensiuni mari. După ce la prima licitație nu s-a prezentat nicio firmă, recent, cea de-a doua licitație lansată de municipalitate a fost blocată. Electroputere Pașcani este compania care a contestat caietul de sarcini, pe motiv că au fost descoperite mai multe nereguli, printre care și faptul că prima garnitură ar trebui să fie livrată în cel mult 18 luni de la primul ordin de începere, iar restul tramvaielor în maxim 12 luni de la acest ordin.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că formulările din caietul de sarcini nu ar fi chiar așa cum le-a prezentat Electroputere Pașcani, firma care a depus contestația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

„Formulările nu sunt în caietul de sarcini așa cum le-au prezentat cei de la Pașcani, pretinzând că le citează.


Pot să fie și erori în caietul de sarcini, dar acum suntem în etapa de clarificări. Ei ar fi trebuit să depună cereri de clarificare și nu contestație. Ei au recurs la contestație, este un drept legal și acesta, sper să se lămurească lucrurile cât mai repede, dacă sunt scăpări, ele trebuie remediate, fără îndoială și se vor remedia. Eu nu mă amestec în licitații, dar știu că au depus și mi s-a spus ce v-am spus eu aici, că ceea ce se pretinde a reprezenta a fi citate din caietul de sarcini de fapt nu sunt citate, ci sunt reproduceri cu mici modificări care uneori schimbă sensul”, a declarat Nicolae Robu.

Valoarea totală a contractului pentru livrarea a cel puțin 16 tramvaie noi, de dimensiuni mari, era de aproximativ 47 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.