Două zone din România, în topul regiunilor eurpene cu cel mai mic...

Două zone din România, în topul regiunilor eurpene cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor

0
DISTRIBUIȚI

Regiunile Nord-Est și Sud-Vest Oltenia se numără printre regiunile europene cu cel mai redus PIB/cap de locuitor, alături de cinci regiuni din Bulgaria, două din Ungaria și una din Franța, conform datelor Eurostat.

Regiunea Nord-Est are 39% din media PIB/cap de locuitor european (locul 5), iar Sud-Vest Oltenia se află pe locul 10, cu 45% din PIB/cap de locuitor european.

PIB regional pe cap de locuitor variază în Europa între 31% în regiunea Nord-Vest din Bulgaria și 626% în Inner London – West din Marea Britanie.

După Inner London – West, topul este condus de Luxemburg (253%), regiunea de Sud din Irlanda (220%), Hamburg in Germania (202%), Regiunea Bruxelles în Belgia (196%), Eastern & Midland în Irlanda (189%) și Praga în Cehia (187%).

În 21 de regiuni PIB/cap de locuitor este 50% sau mai mare din PIB mediu european, dintre care cinci în Germania, câte două în Irlanda, Austria, Olanda și Regatul Unit și câte una în Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Slovacia, Polonia, Suedia și Luxemburg.


În total în respectivele regiuni locuiesc 52,3 milioane de persoane.

La cealată extremitate se află regiunea Nord Vest din Bulgaria (31% din media UE), urmată de Mayotte și Centru Nord dn Bulgaria, cu 34% din media UE și regiunea Centru Sud din Bulgaria, cu 35%. Printre cele 20 de regiuni cu PIB/capita sub 50% din media UE, cinci sunt din Bulgaria, cîte patru din Grecia și UNgaria, trei din Polonia, cîte două din Franța și România. În total în aceste regiuni trăiesc 22,9 milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.