Efectele codului galben de vijelie în Timiș: acperișuri smulse de vânt, copaci...

Efectele codului galben de vijelie în Timiș: acperișuri smulse de vânt, copaci doborâți peste mașini

0
DISTRIBUIȚI

Avertizarea meteorologică cod galben de vânt puternic și vijelii este valabilă până astăzi la ora 16.00, iar efectele s-au făcut rețimțite din plin în vestul țării.

„Ca urmare a avertizării de fenomene meteo periculoase Cod Galben de vânt, la nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă la sediul inspectoratului.


Până în acest moment, au fost multiple solicitări la incendii coșuri de fum şi degajări copaci căzuți şi elemente de construcție cu pericol de cădere. Personalul din cadrul inspectoratului a fost alertat şi tehnica de intervenție este pregătită pentru a interveni în orice moment”, a transmis ISU Timiș.

Un plop doborât a blocat drumul dintre Cărpiniș și Iecea Mică, un altul a căzut peste fire pe bulevardul Liviu Rebreanu din Timișoara, iar un arbore a fost doborât peste o mașină în localitatea Tomnatic. De asemenea, vântul puternic a smuls acoperișul unui service auto de pe strata Iosif Bulbuca din Timișoara, dar și acoperișul unei case din localitatea Saravale, care după ce a fost smuls de vânt și aruncat în stradă a rupt și firele de curent electric.

„Recomandăm cetățenilor să rămână în locuințe şi să evite deplasarea pe afară pentru a evita orice pericol. De asemenea, în cazul unui incendiu, anunţaţi evenimentul la numărul unic de urgență 112, întrerupeţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi aşteptaţi sosirea echipajelor de intervenție”, a mai transmis ISU Timiș.

Foto: Gabi Brezeanu (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.