Ethnofil: „Suntem o trupă care inducem o stare pozitivă și cântăm la...

Ethnofil: „Suntem o trupă care inducem o stare pozitivă și cântăm la fel și dacă avem 10 sau 1.000 de spectatori“

0
DISTRIBUIȚI

De-a lungul vremurilor, nu puţini au fost cei care au încercat să amestece muzica specifică unui regiuni anume cu elemente care definesc sound-urile contemporane. Nu de puține ori, rezultatele acestor amestecuri au reușit să se încadreze în categoria „mai mult sau mai puţin dubioase“.

Spre deosebire de multe abordări ale acestei „felii“, maghiarii care alcătuiesc formația Ethnofil reuşeşsc să iasă-n evidenţă cu abordări „fresh“ şi artificii sonore interesante și izbutite presărate în momentele „cheie“. Acest fapt s-a văzut (și auzit) miercuri seara, la Reflektor Venue, unde formația din țara vecină a reușit să păstreze „balanța“ dintre clasic și modern undeva la mijloc, astfel încât piesele incluse în playlistul lor au fost un real deliciu sonor atât pentru cei îndrăgostiţi de așa numitul „world music” cât şi pentru cei care gustă alte genuri muzicale.

De-a lungul celor zece ani de existență, trupa maghiară a susținut o serie de concerte în cadrul unor festivaluri din Europa (inclusiv în cadrul binecunoscutului festival O.z.o.r.a.).


Concertul din Timișoara al trupei a fost realizat cu sprijinul NKA/Hangfoglaló Program și Stairway Booking. După recitalul formației, la fața locului a avut loc o tragere la sorți, în urma căreia un spectator norocos a intrat în posesia unei invitații duble pentru ediția din acest an a Mera World Music Festival, care va avea loc în perioada 1 – 4 august, în satul Mera din județul Cluj. Formația Ethnofil va mai susține concerte în țara noastră joi, 7 februarie, la Cluj (Atelier Café), vineri, 8 februarie, la Sfântu Gheorghe (Szimpla) și sâmbătă, 9 februarie, la Târgu Mureș (J’ai Bistrot).

„De-a lungul anilor am cântat în multe locuri în care lumea nu vine neapărat pentru muzică populară sau etno. La festivaluri psihadelice, la evenimente îndreptate mai mult spre jazz sau la întâmplări care erau concentrate mai mult pe muzici electronice. Cam peste tot unde oamenii sunt deschiși la minte și sunt curioși să descopere trupe noi. Am cântat pentru prima oară la Timișoara și ne-am simțit extraordinar de bine, fiindcă a fost o atmosferă frumoasă. Singurele așteptări pe care le avem când mergem într-un loc nou sunt cele legate de aspectele tehnice. Noi suntem o trupă care întotdeauna inducem o stare pozitivă și cântăm la fel și dacă avem zece oameni sau o mie de oameni. Muzica noastră nu este mainstream și induce o stare de bine. Nu îi punem pe spectatori să cânte șlagăre cu noi, construim o atmosferă și vrem să reducem distanța dintre spectatori și scenă. Suntem o trupă Do It Youirself, am învățat multe lucruri pas cu pas și ne bucurăm când avem parte de oameni deschiși la minte la concertele noastre“, ne-au declarat membrii trupei Ethnofil, după concertul din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.