Excedent bugetar de peste 230 de milioane de lei la Consiliul Județean...

Excedent bugetar de peste 230 de milioane de lei la Consiliul Județean Timiș. Cum vor fi utilizați banii

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a înregistrat un excedent de peste 230 de milioane de lei, ca urmare a execuției bugetului pe anul 2018. Astăzi, în plenul CJ Timiș a fost aprobat și un proiect de hotărâre cu privire la utilizarea acestui excedent în 2019. Potrivit reprezentanților instituției, cea mai mare parte din sumă va merge pentru sprijinirea proiectelor aflate pe lista de investiții, însă s-ar putea aloca fonduri și pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

„Așa cum este specificat și în lege, excedentul va merge pe anul 2019 pe lista de investiții, pe proiectele importante la nivelul consiliului județean. Mai mult decât atât, prin noua construcție a bugetului pe anul 2019, încă nu este definitivat, dar la stadiul de discuție și de analiză, prin responsabilitatea pe care o primește consiliul județean de a acorda 100% bugetul pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, ne-a dat posibilitatea din excedent să mutăm și sume pentru funcționalitate în cazul în care este nevoie. Așteptăm, totuși, aprobarea bugetului de stat, sumele exact pe care le primim atât din cotele defalcate din impozitul pe venit, cât și sumele de la bugetul de stat din cotele defalcate din TVA, astfel încât să vedem exact dacă toată suma de 230 de milioane de lei, excedent, va merge pe lista de investiții sau punem o parte și pentru funcționare, în mod special la asistență socială și protecția copilului”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Tot astăzi, în plen a fost aprobată și lista de investiții provizorii pe anul 2019, fiind vorba despre proiecte aflate în diferite stadii.


În urma aprobării acestui proiect, reprezentanții CJ Timiș vor putea face plăți către firmele care execută lucrări.

„Investițiile provizorii sunt cele care au pornit din 2018 în diferite faze, ori au pornit procedura de licitație și vom fi în perioada în care să semnăm contractul, ori a fost consemnat contractul și suntem în perioada de execuție și trebuie făcute plăți. Am luat această decizie de a aproba această listă provizorie tocmai în ideea de a avea posibilitatea să facem plăți către firmele care au executat lucrările. Avem situații și la aparatul propriu, și la spitalul județean, avem situații și la deponeul de la Ghizela cu îmbunătățirea sistemului, cu acele filtre de aer, pentru a rezolva parte din probleme la deponeu. Banii au rămas din investițiile care s-au derulat pe anul 2018 și nu au fost finalizate, pe lista de investiții din proiectele pe care le-am depus pe fondurile europene, și aici mă refer la acele proiecte retrospective pentru că am depus trei pe drumuri și am câștigat 15 milioane de lei. Am depus pe asistenții maternali împreună cu Autoritatea Națională de Protecția Copilului și am câștigat aproximativ vreo 20 de milioane de lei și, bineînțeles, din ceea ce a rămas pe anul 2017, 2018. Mai mult decât atât, și din surplusul de încasări față de estimarea la început de an 2018”, a afirmat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.