Falcă: „Dragnea ne-a spus «Ce vreți să faceți? Bugetul trebuie închis cumva»”

Falcă: „Dragnea ne-a spus «Ce vreți să faceți? Bugetul trebuie închis cumva»”

0
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Falcă, primarul Aradului și membru al Asociației Municipiilor din România, a declarat miercuri seara, după patru ore de discuții la care a fost prezent și Liviu Dragnea, că administrațiile locale vor avea de suportat o mare povară financiară în plus și că cetățenii sunt cei care vor plăti.

„Noi rămânem la vechea cotă de 40%. Discutăm de un miliard de euro responsabilitatea admistrației locale ceea ce a confirmat că aproape toată lumea va avea pierderi. Dragnea ne-a spus: «Ce vreți să faceți? Bugetul trebuie închis cumva».


Am spus da, dar asta înseamnă că bugetul trebuie închis pe cetățeni. Cetățenii vor plăti povara transferată pentru municipalități”, a spus Gheorghe Falcă, după discuțiile pe buget.

„Numai voi sunteți chemați, Bucureștiul (n.r. – la discuțiile de la ministerul de Finanțe). Acești bani (n.r. – sume alocate în plus) vin pentru a compensa unde transferul social e mai mare. Erau făcute calculele, vedeți că ne dați o povară mai mare și acolo vor veni bani din TVA”, a mai spus Falcă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a participat la ședința Asociației Municipilor din România unde au avut loc discuții despre buget. La întâlnire a participat și Gabriela Firea.

În cadrul discuțiilor din Parlament despre bugetul pentru 2019, în ceea ce privește sumele pentru administrațiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui județ, au declarat anterior surse politice pentru Mediafax.

Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcționat către primării, 15% din impozitul pe venit sa fie direcționat către consiliile județene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcționat in vederea echilibrării bugetelor locale și 5% din impozitul pe venit sa fie direcționat în mod egal către județe de către ministerul Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.