Formația Partizan lansează vinilul „Timpuri Noi”: „Cu acest disc am activat partea...

Formația Partizan lansează vinilul „Timpuri Noi”: „Cu acest disc am activat partea noastră nostalgică“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Binecunoscuta formație Partizan va susține un concert la Timișoara, în cadrul căruia se va lansa vinilul „Timpuri Noi” în ediţie limitată, evenimentul urmând să se desfășoare sâmbătă, 16 februarie, de la ora 21.00, la Reflektor Venue. Noul E.P. al trupei conține trei melodii pe faţa A – „Pompierii”, „Nu e loc”, „Albele furtuni” – și trei remixuri ale melodiei „Pompierii” pe faţa B.

Partizan este un produs 100% românesc şi reprezintă suflul natural al străzii bucureştene. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Partizan creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii. La ora actuală Partizan înseamnă: Artan (voce), Suedezu’ (voce și chitară), Augustin Nicolae (bass) și Andrei Bărbulescu (tobe). Înaintea concertului de lansare de la Timișoara, am realizat un interviu cu Răzvan Moldovan „Suedezul“.

– De unde vine semnificația titlului noului E.P. al formației Partizan? Are vreo legătură expresă cu numele formației Timpuri Noi?

– Nu neapărat… poate să fie orice. Lăsăm la libertatea fiecăruia de interpretare… doar asta e frumusețea în artă, nu-I așa?

– Cum s-au născut melodiile care se regăsesc pe acest E.P.? Cum a venit ideea remixurilor pentru melodia „Pompierii”?

– Sunt melodii care le cântam la începutul anilor 80 cu Timpuri NOi formația. E un trip nostalgic, îmbrăcat în haine Partizan. Remixurile sunt o extindere creativă a prietenilor noștri, Doru Apreotesei, Brazda lui Novac și DJ Antenna.

– Când ne mai putem aștepta la un concert „reunion“ Partizan – Timpuri Noi?

– Reuniunile astea au valoare atunci când sunt rare… suntem bucuroși că am făcut asta, ca acum să putem născoci chestii noi.

– Cum a evoluat muzica rock (pop) românească în ultima perioadă și care sunt formațiile actuale care au ceva de spus în industria muzicală?

– Hmm… îmi e greu să spun că văd o dezvoltare… contrar anilor 90 la începuturi când exista o tendință reală de a se creea o infrastructură muzicală, în care toate stilurile păreau că începeau să nască interes, acum parcă încerc o senzație de trend… Sunt departe de industria muzicală și încerc să rămân așa… Mainstream și trend îmi trimit creierul la culcare…

– Cum se vede scena muzicală timișoreană actuală?

– Am fost mereu curios de scena muzicală timișoreană, scenă care a dat mulți oameni creativi… am crescut cu Hary Coradini și Progresiv TM, Gramofon, trupa experimentală care mă fascina… Fascinat am rămas când mai tarziu m-am împrietenit cu Doru Apreotesei, muzician de excepție, cu care am avut proiecte muzicale în Suedia, și spre fascinarea și mai mare, suntem și azi vecini…

– De ce nu există muzică de protest (cu mesaj social) în România? Vă gândiți să scoateți pe viitor melodii de protest?

– Chiar nu știu… Asta cumva ar trebui să fie legat de simțul civic și mă aștept să fie asemenea acțiuni în rândul tinerilor.

– Pe când ne putem aștepta la un nou L.P.


semnat Partizan?

– Sunt idei în lucru… Patizan are ambiția de a veni mereu cu ceva nou, așa că următorul material nu va face excepție.

– Există un reviriment al formatului vinil în întreaga lume. De ce ați ales să scoateți acest E.P. pe vinil?

-Cu acest EP am activat partea noastră nostalgică, iar noi am crescut cu viniluri. E ceva special, prețios cu tot ritualul, așa cum ni-l amintim… pipăitul cartonului, scoaterea discului din plic, punerea pe platan, ștersul cu plush, zgârieturile personalizate… ehh… cred că de asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.