A fost stabilit cel mai gustos cârnat din Banat. Cine a câștigat...

A fost stabilit cel mai gustos cârnat din Banat. Cine a câștigat concursul Worschtkoschtprob 2019

0
DISTRIBUIȚI

Publicația de limbă germană Banater Zeitung a organizat o nouă ediţie a sărbătorii Degustării Cârnaţilor Bănăţeni, evenimentul deja tradițional unde măcelarii amatori prezintă unui juriu probe din cunoscutul şi apreciatul aliment. La Worschtkoschtprob se aleg cei mai buni cârnaţi ai Banatului, în cadrul cunui concurs tot mai apreciat, unul extrem de competitiv.

În acest an, concursul a ajuns la Buziaş, oraşul – staţiune balneară care a avut o importantă comunitate germană în trecut.


Surpriza face ca, la finalul jurizării, titlul de cel mai bun cârnat bănăţean să fie luat de proba depusă la concurs de o echipă de cinci persoane reprezentând Primăria Buziaş. „Este un eveniment aşteptat de noi, dorit de mine şi l-am îmbrăţişat de la bun început de când am fost solicitaţi de organizatori să-l găzduim la Buziaş. În 2019 împlinim 200 de ani de la atestarea ca şi staţiune balneară. E mai mult decât aşteptările pe care le-am avut, e un început şi mă bucur că primăria, prin personalul care s-a implicat, chiar a câştigat concursul. Ne gândim să propunem din nou găzduirea acestui eveniment”, a declarat Sorin Munteanu, primarul Buziaşului.

În total, la concurs au fost depuse 24 de „mostre” dintre cele mai diferite. Juriul a apreciat că cei mai bun cârnaţi au fost cei din proba cu numărul 13, adică cea a echipei de cinci persoane care a reprezentat Primăria Buziaş. A fost vorba de un produs din carne de vită şi porc. Pe locul doi a fost o probă de Erdos Petru, un măcelar „pe bune”, cu cârnaţi din vită şi porc, iar locul trei de Szabo Peter, cu un produs din carne de mistreţ şi porc de mangaliţa. Premiul special al juriului i-a revenit lui Andrei Herceg, pentru un cîrnat picant. „Secretul acestor cârnaţi stă în combinaţia pe care o foloseşti când prepari carnea, la cele patru elemente principale: sarea, piperul, usturoiul şi boiaua. Mai intervin în anumite proporţii şi alte condimente, ca de exemplu boiaua iute. Este o reţetă pe care am învăţat-o de 40 de ani şi pe care am mai îmbunătăţit-o de-a lungul anilor”, a spus Ioan Otescu, din partea echipei primăriei Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.