Fostul bordel Șari Neni din Timișoara, scos la vânzare. Primăria nu vrea...

Fostul bordel Șari Neni din Timișoara, scos la vânzare. Primăria nu vrea să-l cumpere

0
DISTRIBUIȚI

Fostul bordel Șari Neni, aflat în zona Bălcescu din Timișoara, este scos la vânzare de către proprietari, în schimbul sumei de 180.000 de euro. Primăria Timișoara nu este interesată de achiziționarea clădirii, unul dintre cele mai cunoscute locuri din istoria recentă a orașului, întâi ca bordel, apoi ca restaurant, iar în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Local Timișoara va fi votat un proiect de hotărâre cu privire la „neexercitarea dreptului de preemțiune”.

Solicitarea de a se pronunța asupra dreptului de preemțiune la intenția de înstrăinare a fostului bordel aflat pe str.


Romulus, nr. 32, cu o suprafață de 388 euro/mp, a fost făcută de către cei doi coproprietari.

„Spaţiul Alimentaţie Publică – Restaurant are o suprafaţă utilă de 464,34 mp şi este compartimentat astfel: hol intrare, grup sanitar, 4 săli, sală de protocol, bar, 2 coridoare, bucătărie, spălătorie, 2 garderobe, camere frig, birou, 2 magazii, 2 grupuri sanitare, coborâre la subsol, grădină de vară (terasă acoperită), iar la subsol: 3 săli de mese, bar, 2 coridoare, hol intrare, 10 magazii şi 674/1250 mp teren în proprietate”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au considerat că imobilul nu prezintă interes pentru desfășurarea de activități de interes public, fostul bordel fiind destul de degradat. „Acoperişul a fost reabilitat parţial circa ¾ la nivel de învelitoare şi elemente de tinichigerie. Faţada la strada prezintă degradări, fiind necesare intervenţii de reabilitare. Tâmplăria din lemn a ferestrelor şi poarta principală de acces au fost păstrate, dar necesită lucrări de restaurare – recondiţionare. De asemenea, imobilul necesită asanarea instalaţiilor parazitare (cabluri de electricitate şi de date)”, scrie în proiectul de hotărâre.

Proprietarii fostului bordel le-au mai solicitat reprezentanților Primăriei Timișoara să-și exprime dreptul de preemțiune și în 2016 și 2017, fiind solicitată suma de 120.000 de euro. „Din analiza documentelor depuse, imobilul se prezintă în aceeaşi stare, deşi nu a fost reabilitat, preţul a crescut, ajungând la 180.000 de euro”, se arată în documentație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.