”Chirurgul” italian cu 8 clase, reținut la granița de vest. Cum a...

”Chirurgul” italian cu 8 clase, reținut la granița de vest. Cum a vrut să părăsească țara

0
DISTRIBUIȚI

Italianul care a făcut operații estetice în România, Mateo Politi, deși nu avea decât opt clase, a fost prins, în această dimineață, în timp ce încerca să părăsească România. Bărbatul care folosea și numele Matthew Mode nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător. A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurori.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic.


În țara lui, acesta a fost condamnat pentru că a pretins că este cardiolog. El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Universitate de Medicină „Johns Hopkins” din SUA. În România a venit în urmă cu un an și chiar a operat câțiva pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciun pacient nu a murit. Președintele Colegiului Medicilor din România a spus pentru sursa citată că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Bărbatul a fost oprit la vama Curti. Când polițiștii de frontieră l-au verificat în baza de data a reieșit că pe numele său exista un mandat de aducere pentru înșelăciune, așa că i-au întrerupt călătoria spre Budapesta și l-au reținut, conform DIgi 24. Aseară, la Antena 1, acesta a declarat că a obținut dreptul de a profesa în România prin intermediul unui avocat pe care l-a angajat și că nu vrea să spună locația unde se află.

Cetățeanul italian a fost predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, care îl va duce la București pentru audieri.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din București a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operații în România. Potrivit reprezentanților parchetului, ancheta vizează infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.