Gorghiu, despre buget: Timișoara pierde 22 de milioane de lei, nu-l voi...

Gorghiu, despre buget: Timișoara pierde 22 de milioane de lei, nu-l voi vota. Ce le transmite parlamentarilor PSD de Timiș

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va vota proiectul de buget, pe care-l consideră unul de “austeritate”, în cazul în care nu vor fi aprobate amendamentele pe care partidul pe care-l reprezintă urmează să le facă.  Parlamentarul liberal a precizat că, în cazul în care bugetul va fi aprobat în forma actuală, Timișoara pierde 22 de milioane de lei, așa cum a declarat și primarul Robu.

“Acest buget lovește în toată lumea, lovește în primării, lovește în investiții, lovește în medicii de familie, lovește în comunitățile locale. Țin să precizez în calitate de senator de Timiș că dacă nu vor lua în calcul amendamentele pe care PNL le va face la nivel național, dar și pentru a diminua pierderea sau minusul pe care l-au impus Timișoarei de 22 de milioane de lei, eu nu voi vota acest buget.


Adică voi vota împotriva acestui buget”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiș a mai adăugat că are convingerea să parlamentarii PSD din județ vor vota pentru acest buget, altfel nu ar mai fi rămas în partid.

“Sunt curioasă dacă o să iasă de sub masă, unde sunt ascunși de doi ani de zile de când și-au câștigat mandatul, senatorii și deputații PSD de Timiș, ca să poată spună ce vor face la acest buget și cum vor vota. Convingerea mea este că vor vota pentru, din moment ce au rămas în PSD, vot vota pentru diminuarea bugetului pentru Timișoara, pentru diminuarea bugetului pentru județul Timiș, pentru a nu avea spital regional aici, pentru a nu avea centură, pentru a nu avea investiții, practic, și pentru a avea un buget de austeritate. Dacă bugetul va rămâne așa, în forma prezentată ultima dată ieri, administrațiile locale vor pierde peste 4,5 miliarde de lei, bani care în mod normal ar fi putut să meargă către investiții”, a detaliat Alina Gorghiu.

Senatorul liberal a mai precizat că șansele ca amendamentele pe care PNL le va face au șanse zero să fie aprobate, motiv pentru care, cel mai probabil, decizia partidului va fi de a nu vota proiectul de buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.