Haită de lupi, filmată în timp ce se juca în zăpadă, într-un...

Haită de lupi, filmată în timp ce se juca în zăpadă, într-un parc național din vestul țării VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Lupi cu chef de joacă în zăpadă, filmați într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.

„Prădători foarte eficienți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-i să vâneze ziua și noaptea. Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.


Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani”, a transmis Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa, o parte din aceasta trăind în Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Situat în sud-vestul României, în județele Caraș-Severin și Mehedinți, acesta este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri. Pe raza Parcului Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.