Încă trei bătrâni găsiți în azilul groazei care a fost închis luni...

Încă trei bătrâni găsiți în azilul groazei care a fost închis luni în Timiș UPDATE A fost deschis dosar penal

0
DISTRIBUIȚI

Situație scandaloasă. Deși azilul groazei din Liebling, în care unsprezece bătrâni erau cazați în condiții greu de imaginat, a fost închis de autorități luni, în cămin încă au mai fost cazați beneficiari.

Astfel, aseară, în timpul unui control, inspectorii din cadrul Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Timiș au descoperit încă trei bătrâni.


Unul dintre aceștia a fost transportat cu o ambulanță la spital, iar ceilalți doi vor fi mutați în cursul zilei de astăzi.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă comună a polițiștilor timișeni, a OPC Timiș și ITM Timiș.

Vă reamintim că unsprezece bătrâni care erau cazaţi la un azil din Liebling erau nevoiţi să folosească toaleta din curte, mâncarea era gătită într-o bucătărie improvizată, iar farfuriile se spălau în lighean. Căminul a fost închis, luni, de inspectorii OPC, după ce au fost găsite şi excremente de şoareci.

După ce azilul a fost închis, o parte dintre bătrâni au fost transportați la spitalul din Deta. Fiecare bătrân era nevoit să plătească între 1.700 şi 1.900 de lei pe lună pentru a fi cazat în azilul privat din Liebling.

UPDATE Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au anunțat că au deschis un dosar penal pentru înșelăciune, pe motiv că proprietarul azilului privat percepea sume de bani de la bătrâni deși nu avea autorizație de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.