Intervenții în serie pentru pompierii bănățeni. Incendii provocate, muniție neexplodată, dar și...

Intervenții în serie pentru pompierii bănățeni. Incendii provocate, muniție neexplodată, dar și exerciții FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-97978355">

În ultimele 48 de ore, pompierii militari cărășeni au intervenit la trei incendii izbucnite pe timpul nopții, două la gospodării și unul la un autoturism, dar și pentru asanarea unui teren de muniție rămasă neexplidată.

Astfel, în dimineața zilei de joi, în jurul orei 2.40, ISU Caraș-Severin a fost anunțat printr-un apel la 112 despre izbucnirea unui incendiu la o anexă din cadrul unei gospodării pe str. Turturelelor din municipiul Reșița. Au intervenit de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. „Incendiul se manifesta generalizat la anexa cu o suprafață de aproximativ 40 mp și exista pericolul propagării la alte două imobile. Anexa a fost distrusă în totalitate, în incendiu fiind distruse și o betonieră și 2 m3 lemn, dar au fost salvate cele două construcții din imediata apropiere. Din cercetările efectuate la fața locului a rezultat că incendiul a fost cel mai probabil cauzat de folosirea intenționată a unei surse de aprindere”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Al doilea incident s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.00. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița a acționat pe Calea Caransebeșului din municipiul Reșița, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism, în urma producerii unui scurtcircuit electric.

O oră mai târziu, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință particulară din comuna Marga. Două încăperi cu o suprafață totală de aproximativ 30 mp au fost distruse. Din primele cercetări, reiese faptul că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs la un conductor electric cu izolația deteriorată. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, dar a ars acoperișul casei pe o suprafață de 60 mp, tavanul celor două încăperi s-a prăbușit și au fost distruse mai multe corpuri de mobilier și aparate electrocasnice.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița a fost solicitată joi pentru asanarea terenului de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate pe str. Cibinului din Reșița (Parcul Siderurgistului). În ultimele luni, în zona respectivă, în urma desfășurării unor lucrări de reamenajare, au fost găsite mai multe elemente de muniție. De această dată, a fost vorba despre un proiectil exploziv cal. 100 mm. Personalul specializat a cercetat, identificat, ridicat și transportat proiectilul la depozit, în vederea păstrării în siguranță până la distrugere.

Tot joi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a desfășurat un exercițiu complex de cooperare pentru gestionarea unei situații de urgență cu risc radiologic, dar şi pentru gestionarea unor situații de urgență generate de producerea unor incendii la Spitalul Staționar 1 din Reșița, iar în Caransebeș, în cartierul Balta Sărată, pompierii militari caransebeșeni s-au antrenat pentru salvarea persoanelor de la înălțime și de sub dărâmături, în cazul producerii unui seism.

În ultimele două zile, forțele profesioniste de intervenție au desfășurat șapte acțiuni de instruire și informare preventivă a populației, iar echipajele SMURD au intervenit în aproape 30 de situații în care cetățenii județului au avut nevoie de prim-ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.