Laszlo Tokes, la Timișoara: „Nu am fost în stare să devenim revoluționari...

Laszlo Tokes, la Timișoara: „Nu am fost în stare să devenim revoluționari adevărați pentru libertatea societății”

0
DISTRIBUIȚI

tokes

Europarlamentarul Laszlo Tokes s-a aflat, astăzi, la Timișoara, pentru a vorbi în cadrul unei conferințe de presă despre alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, și nu numai.

Tokes a afirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, explicând faptul că „m-am retras, îmi continui activitatea publică în țară. Eu stau la Oradea, am o frumoasă familie, trebuie să îi cresc pe copiii mei mai mici”. De asemenea, Laszlo Tokes a  propus ca cele trei partide maghiare din România, UDMR, Partidul Civic Maghiar și Partidul Popular Maghiar să aibă o listă comună de candidați pentru alegerile europarlamentare, pentru a avea șanse mai mari în a obține chiar și trei mandate.

„Venim cu propunerea de a avea o listă comună, UDMR, Partidul Civic și Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Prin unirea electoratului, am putea avea trei europarlamentari începând cu anul acesta.


În caz contrar, riscăm să nu avem nici măcar doi europarlamentari, mai ales dacă pornim la alegeri separat. Noi dorim să contribuim la această maximilizare a voturilor, spre interesul ungurilor din Transilvania și a ungurilor în general”, a precizat europarlamentarul.

De asemenea, Laszlo Tokes a fost întrebat și cum vede Timișoara la aproape 30 de ani de la Revoluția Română, precizând că nu am reușit să “dăm o finalitate acestei schimbări de regim”.

„Timișoara a trecut printr-o dezvoltare enorm de mare, dar cred că încă lipsește schimbarea interioară în psihicul societății și al oamenilor de rând, pentru a ne induce într-o direcție greșită această dezvoltare crescută artificial dezumanizatoare. Idealurile de atunci, fără tranziție, au căzut pe partea cealaltă a calului, cu toții am căzut pe partea cealaltă a calului, influențele negative din vest au intrat în noi, iar noi nu am reușit să dăm o finalitate acestei schimbări de regim pe care am pornit-o. Nu am fost în stare să devenim revoluționari adevărați și luptători pentru democratizarea, libertatea, eliberarea societății”, precizat europarlamentarul.

Vă reamintim că, în decembrie 1989, încercarea de mutare a lui Laszlo Tokes din Timișoara a fost scânteia care a declanșat Revoluția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.