Liberalul Liviu Cocean și-a dat demisia din funcția de director adjunct la...

Liberalul Liviu Cocean și-a dat demisia din funcția de director adjunct la Piețe SA. Cum îl atacă pe primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

Scandal între consilierul județean PNL Liviu Cocean și Nicolae Robu. Liberalul a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că și-a dat demisia din funcția de director adjunct al Piețe SA, societate aflată în subordinea consiliului local, și îl acuză pe primarul Timișoarei de faptul că a dat dovadă de „lipsă de interes” în ceea ce privește modernizarea piețelor din oraș.

„Unele lucruri sunt menite să se termine, altele sunt ajutate. După mai bine de 5 ani de zile, a venit momentul să mă retrag dintr-un proiect în care am ajuns să nu mai cred. Și am ajuns la concluzia asta și văzând că evident altele sunt prioritățile unora. Astăzi mi-am dat demisia din funcția de director adjunct al societății PIEȚE S.A. Timișoara. Doresc să-i mulțumesc domnului primar Nicolae Robu pentru șansa pe care mi-a dat-o în 2013 de a ocupa o funcție de conducere în cadrul PIEȚE S.A., dar în schimb, nu am cum să-i mulțumesc pentru susținere în realizarea unor proiecte mai mult decât necesare în dezvoltarea și modernizarea piețelor din Timișoara. Că e lipsă de interes din partea dânsului pe acest subiect sau că cei aflați în subordinea dânsului, responsabili cu gestionarea efectivă a componentei tehnico-birocratice, nu au dorit sau nu au înțeles să ducă la bun sfârșit toate demersurile și proiectele inițiate de conducerea PIEȚE S.A., nici măcar nu mai contează…senzația permanentă a fost că bat la uși închise”, a scris Liviu Cocean pe rețeaua de socializare.

De asemenea, liberalul mai vorbește în postare despre faptul că a înțeles că nu se potrivește „profilului promovat” de Nicolae Robu, precizând că edilul este receptiv acolo unde „cei promovați sunt pe placul lui”.

„Am mai înțeles și că nu mă potrivesc profilului promovat de domnul Robu, pentru că altfel poate era mai receptiv, măcar la cele mai importante propuneri. Acolo unde dânsul consideră prioritar, unde cei promovați sunt pe placul lui, există sprijin în plan administrativ și se bagă adânc mâna în pușculită.


 Pentru toate aceste nerealizări, cei care pierd în primul rând sunt timișorenii și nu aș vrea ca, poate prin prezența mea la conducerea acestei societăți, să îi privez pe aceștia de beneficiul de a avea acces la un serviciu public modern, normal pentru o viitoare capitală culturală europeană”, a adăugat Liviu Cocean.

Din postarea publicată pe Facebook de consilierul județean PNL mai reiese că acesta este nemulțumit de faptul că nu a găsit susținere din partea Primăriei Timișoara în ceea ce privește extinderea Pieței de Gros, dar și pentru modernizarea celei din Piața 700.

„Spun asta având certitudinea că odată ce noua conducere își va intra în rol, cu siguranță se va găsi disponibilitate din partea Primăriei Timișoara pentru acordarea concesiunii terenului solicitat în vederea extinderii Pieței de Gros, pentru realizarea măsurătorilor topometrice a piețelor, obligatorie pentru intabularea lor, și schimbarea contractului de concesiune în vederea acordării PIEȚE S.A. a dreptului de a face investiții, fapt inexistent până acum. Sigur peste noapte se va găsi o axă de finanțare pe fonduri europene pentru realizarea unei piețe noi, moderne, în locul rușinii din mijlocul orașului care se numește Piața 700. Poate chiar se vor face din bugetul local al primăriei toate aceste obiective și altele, nu știu ! Știu doar că PIEȚE S.A. ar fi putut în acești 5 ani transforma din temelii cel puțin 2-3 piețe agroalimentare doar din bugetul propriu, dacă ar fi avut dreptul de a face investiții și cu un contract de concesiune asemănător celui de la SDM”, explică Liviu Cocean.

În finalul postării, liberalul spune că pleacă cu capul sus, precizând că a avut, probabil, cel mai mic salariu al unui director de societate a Primăriei Timișoara.

„Aleg să plec cu capul sus, exact așa cum am venit. Nu m-a interesat atunci că vin și rămân probabil pe cel mai mic salariu al unui director de societate a Primăriei Timișoara, pentru că banii nu reprezintă totul pe lumea asta și în plus era o provocare pentru mine, venind din privat. Nu are rost să ne păcălim, știu de unde mi se trage și nu are legătură cu activitatea aflată în speță. Am devenit indezirabil din alte motive sau ca să citez exact « inoportun », dar Dumnezeu va face lumină și în acest caz”, a adăugat Liviu Cocean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.