ASU Politehnica şi-a prezentat doar cinci dintre achiziţiile iernii înaintea deplasării la...

ASU Politehnica şi-a prezentat doar cinci dintre achiziţiile iernii înaintea deplasării la Sânmartin. Cosmin Petruescu, foarte atent la mişcările Luceafărului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” reiau campionatul sâmbătă pe terenul unei vecine de clasament cu un record bun pe teren propriu, Luceafărul Oradea. Astăzi, ASU Politehnica şi-a prezentat cinci dintre cele opt mutări anunţate pe parcursul iernii, paraguayanului Jorge Alvarenga şi moldoveanului Radu Rogac nu le-au sosit încă toate actele. Tehnicianul Cosmin Petruescu s-a arătat mulţumit atât de achiziţii, cât şi de perioada precompetiţională.

ASU Poli şi-a prezentat transferurile în clădirea Bibliotecii Politehnicii, acolo unde mai devreme săptămâna aceasta, jucătorii alb-violeţi au primit carduri pentru a putea citi şi împrumuta cărţi din instituţie. „Îmi dorescu un retur peste tur şi să avem meciuri la un nivel calitativ care să atragă spectatori mai mulţi ca in prima parte a sezonului”, au fost vorbele preşedintelui, prorectorul Florin Drăgan.

„Principalul” Cosmin Petruescu s-a arătat mulţumit per total de presezon şi a punctat că e pentru prima dată neînvins în teste, ţinând să precizeze că adversarii, toţi de ligă inferioară, nu au fost aşa de slabi precum s-a scris. „Oricâte antrenamente am face, meciul oficial aduce plăcere oricărui fotbalist… De perioada de pregătire sunt în mare parte mulţumit. Chiar dacă a fost pe plan local am avut condiţii bune, nu ne-a lipsit aproape nimic pentru a ne putea pregăti în condiţii optime pentru acest mini-retur care începe peste două zile. Legat de partidele de verificare, vorbeam cu colegii din staff că e prima dată ca antrenor când în teste nu am pierdut niciun meci… S-a scris despre valoarea adversarilor, dar lăsaţi-mă să cred că nu majoritatea au fost adversari modeşti. Cu siguranţă cel puţin doi adversari întalniţi, Dumbrăviţa şi Reşiţa, ar putea să facă faţă la nivelul Ligii a II-a. Mi-aş fi dorit adversar de Liga 2 de la noi din zonă, dar e aproape imposibil, din cauza orgoliilor şi rivalităţii sportive ale cluburilor din zonă… Iar cu Luceafărul şi U Cluj jucăm în primele etape”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a arătat că a fost cu ochii pe Luceafărul, precizând că nici nu vrea să dea multe detalii despre punctele slabe pe care le-a observat la bihoreni: „Am urmărit în această pauză cam tot ce se întâmplă la noi în serie. Dar într-adevăr în ultimele zile eu şi stafful nostru tehnic ne-am concentrat pe ce se întâmplă la Oradea. Suntem la curent cu jocurile lor de pregătire, cu transferurile lor. Din punctul meu de vedere e o echipă la fel de tânără ca noi, au şi câţiva jucători cu experienţă care au făcut parte din echipa din tur. Echipă redutabilă acasă… Au trecut multe echipe din partea superioară a clasamentului acolo. Au acelaşi antrenor, filosofia lor nu s-a schimbat… beneficiază de condiţii foarte bune de pregătire la Oradea… L-au adus acum pe Bebey, golgheterul Brăilei, în condiţiile în care îi aveau pe Luduşan şi Paraschiv…”.

Din partea suporterilor din Druckeria a vorbit Sebastian Novovic. „E un moment pe care şi noi l-am aşteptat cu nerăbdare, pentru noi suporterii pauzele sunt extrem de lungi. Am încercat să construim o echipă care să facă mai multă treabă ca în tur. Sper ca toţi cei veniţi să inţeleagă că e un club care a ajuns aici prin foarte multe sacrificii şi să dea 100%, să ne facă fericiţi… Ne pregătim şi noi pentru retur şi sperăm să fie Poli acolo unde trebuie la finele sezonului”, a subliniat „Mihalcea”.

Partida Luceafărul – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, la Sânmartin (BH), în etapa a 22-a a Ligii a II-a. Orădenii sunt la doar două puncte în spatele alb-violeţilor.

Cinci din opt deocamdată

Pe parcursul pauzei de iarnă ASU Poli a anunţat opt transferuri. Cei prezentaţi înaintea jocului cu Luceafărul au fost şi primii sosiţi: mijlocaşii Bogdan Vasile (24 ani, Chindia), Cristian Dros (20 ani, Zaria Bălţi – Moldova), Alin Manea (22 ani, Chindia), Mihai Ene (20 ani, Petrolul) şi atacantul Cristian Ene (21 ani, U Cluj). În mapa de prezentare oferită presei era trecut şi fundaşul central Radu Rogac (23 ani, Tarxien Rainbows – Malta), precum şi puştii din pepinieră: Borbei, D. Radu şi Gaşpar. Nu însă şi paraguayanul Jorge Alvarenga, atacantului şi lui Rogac nu le-au sosit toate actele. De asemenea timişorenii de pe 11 din B l-au anunţat în iarnă şi pe olandezul Claudio Kiala, dar acesta va evolua în primăvară la Lugoj, sub formă de împrumut.


Tot cu CSM se pregăteşte şi brazilianul Lucas Fabricio, testat mai întâi la „Băieţii în ghete”, dar acesta are şanse mici să fie păstrat şi la divizionara C.

„Legat de cele cinci transferuri. Pot să spun că sunt jucători pe care i-am urmărit cu atenţie, aveam multe informaţii despre ei. Sunt jucători tineri, cu potenţial, singura problemă e cât de repede reuşesc să se integreze, să inţeleagă ce înseamnă Politehnica Timişoara ca şi club, ca suporteri. Se ştie că suntem un club diferit. Mă bucur că fac parte din rândurile noastre, aşteptăm începutul acestui mini-retur”, a conchis Cosmin Petruescu.

Ce au spus noile achiziţii la prezentare

#8 Bogdan Vasile: „Mă bucur să mă aflu aici ca jucător al Politehnicii… Începe noul sezon, toată lumea e nerăbdătoare să înceapă campionatul. Iarna e cea mai grea perioadă pentru jucători. Toată lumea abia aşteaptă să ne vadă sâmbătă… Luceafărul e o echipă redutabilă acasă, de mijlocul clasamentului. Cu care ne batem pentru un loc mai sus. Toată lumea e încrezătoare. Sunt foarte multe schimbări în orice perioadă de transferuri. Ştiu că au şi ei un lot foarte tânăr. Am încredere că tinerii de aici sunt mai valoroşi ca cei de la Oradea şi că vom reuşi”

#6 Cristian Dros: „Îmi pare foarte bine că am ajuns la o echipă cu aşa o istorie mare. Am fost primit cu mare drag aici, băieţii din echipă m-au ajutat să mă acomodez cu condiţiile. Ne aşteaptă o a doua jumătate a campionatului foarte grea. Jucătorii îşi asumă responsabilitatea… Nivelul ar trebui s fie foarte bun, campionatul românesc e considerat la un nivel mai mare…. Mă aştept să progresez aici”

#7 Alin Manea: „Mă bucur să mă aflu aici, sunt fericit că am ajuns la o echipă de tradiţie. Ştiu ce înseamnă Poli Timişoara. Ştiu că suporterii şi conducerea sunt aproape de jucători. Jucătorii şi staff-ul m-au ajutat să mă integrez. Aştept cu încredere începerea campionatulu. Sper să reuşim să câştigăm sâmbătă”

#10 Mihai Ene: „Sunt fericit că am reuşit să ajung la Poli, unde am întâlnit oameni care m-au întâmpinat cu căldură, sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul. O treaptă cât mai înaltă în clasament. Consider că avem foarte mulţi jucători tineri. Suntem un grup foarte unit, acesta e punctul nostru forte. Şi sub comanda domnului antrenor, dacă facem fiecare ce avem de făcut vom face o figură frumoasă. Suntem foarte nerăbdători. Consider că nu contează foarte mult dacă jucăm acasă sau în deplasere. Fanii ne vor susţine peste tot”

#9 Cristian Ene: „Sunt foarte fericit că am ajuns la Poli. Am găsit un grup foarte deschis, băieţii m-au ajutat să mă acomodez. Consider că vom face o figură frumoasă. Obiectivul e ca echipa să se claseze pe un loc cât mai in faţă. Dacă voi reuşi să marchez va fi foarte bine pentru mine şi pentru echipă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.