Marion Krautner a lansat cel de-al doilea disc din carieră: „E greu...

Marion Krautner a lansat cel de-al doilea disc din carieră: „E greu să găsești oameni cu care să te potrivești atât muzical cât și în comunicare, organizare sau umor“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gavin Brown

Muzica fabricată în Timișoara are parte de o nouă apariție discografică, de această dată fiind vorba de solista Marion Krautner, care alături de The Leaves a lansat zilele trecute discul „Clover“. Artista a debutat în iunie 2014 cu albumul Murmur, care a avut parte de un concert de lansare desfășurat la Casa Artelor. Cu ocazia lansării acestui material discografic, care poate fi ascultat aici, am realizat un interviu cu Marion Krautner.

– Ai debutat cu albumul Murmur, care a apărut acum cinci ani. Cum s-a născut noul material?
– De când am publicat Murmur am trecut prin mai multe etape. Formula în care am susținut concerte s-a tot schimbat până când, la începutul anului 2016, l-am cunoscut pe David Rogojan (tobe) și am cântat împreună cu el și cu Mihai Pascu (chitară) la Casa Tineretului, la lansarea albumului celor de la Mere. Cu Pascu am cântat de la început de tot, de când am publicat ‘Murmur’. În multe situații el a fost cel care m-a ajutat să-mi leg ideile și să le concretizez în piese. Ulterior a venit și el cu idei de piese, iar mie mi-a făcut plăcere să le fac liniile de pian, voce și versuri. David ne-a ajutat enorm de mult cu tobele. Odată ce am avut partea de tobe, simțeam nevoia de bass. Pascu știa că lui Mircea Tihu îi plac piesele mele și că e dispus să cânte cu noi, așa că l-am “recrutat” și pe el. Iar în formula asta am cântat cam un an jumătate. Am apucat să și înregistrăm cele 9 piese de pe ‘Clover’ la Tape 6 Recording Studio, dar le-am lăsat neterminate și a durat mult până să ne reapucăm de lucrul pe ele. Din toamna anului 2017 eu nu am mai cântat pe scenă, dar am continuat să fac muzică. Știu să lucrez cât de cât într-un DAW, în sensul în care pot să-mi instrumentez singură piesele, chiar dacă mai am încă multe de învățat.

Artwork: Mircea Popescu

– De unde te-ai inspirat pentru piesele care se regăsesc pe Clover?
– Fiecare piesă are o mie de surse de inspirație, dar principala sunt oamenii pe care îi am în jur sau pe care ajung să-i cunosc doar tangențial.


Pascu observase că majoritatea pieselor se adresează cuiva, că e ca și cum aș vorbi cu cineva. Eu n-am observat asta până nu mi-a spus el.

– Cum vezi tu scena pop – rock timișoreană la ora actuală?
– Referitor la scena pop-rock din Timișoara mi-e greu să mă pronunț. Cred că avem puțină încredere unii în alții și că ne e greu să ne organizăm. Cunosc suficienți oameni care stau și fac muzică singuri, acasă, dar cărora le e greu să cânte împreună cu alții. Adevărul e că e greu să găsești oameni cu care să te potrivești atât muzical cât și în comunicare, organizare sau umor. Așa că eu îi respect pe toți cei care au curajul să se expună și să cânte, chiar dacă poate muzica lor nu îmi place. Eu oricum mă uit la piese, luate individual, nu la trupa în sine.

– Care sunt planurile tale pentru anul 2019?
– În 2019 aș vrea să ajung sa-mi pot mixa singură piesele, deși e nevoie de mult know-how tehnic. În plus, vreau să nu mai gândesc în albume, ci să iau lucrurile așa cum vin. Iar când mă voi simți din nou pregătită, voi căuta oamenii care să-mi fie alături (sau vor veni ei la mine la momentul potrivit).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.