Mecanic agricol, meseria viitorului. Proiectul pentru resuscitarea învățământului preuniversitar

Mecanic agricol, meseria viitorului. Proiectul pentru resuscitarea învățământului preuniversitar

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ziarullumina.ro

Lipsa specialiștilor în agricultură și situația în care a ajuns învățământul de specialitate în România sunt principalele teme ale unui proiect coordonat de Fundația Revistei Ferma.


La sediul Centrului Romano-German de Pregătire din Voiteg, va avea loc, în 21 februarie dezbaterea cu tema Formarea profesională în agricultură, provocarea zilelor noastre. Meseriile viitorului: Vreau să fiu mecanic agricol.

Dezbaterea va reuni reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, ai inspectoratului școlar judeţean, ai liceelor tehnologice, școlilor gimnaziale, companii cu profil agricol, fermieri și, ca o noutate la astfel de întâlniri, elevi de gimnaziu însoțiți de părinții lor.

Acest eveniment este parte din proiectul „Susținem învățământul preuniversitar agricol” – coordonat de Fundatia Revistei Ferma, care are printre obiective – crearea unui curent în mediul urban și rural cu privire la necesitatea unui învăţământ preuniversitar agricol de performanţă; conştientizarea publicului ţintă – locuitorii din mediu rural, agenţi economici, profesori, decidenţi politici – că fără muncă specializată şi calificată în agricultură de nivel profesional și liceal nu putem face faţă concurenţei pe piaţa agricolă europeană, ţinând cont în primul rând de potenţialul agricol neexploatat al României; dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor din liceele agricole, de gândire pentru economia de piaţă concurenţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.