Mijloacele de transport în comun din Timișoara, coșuri de gunoi pentru unii...

Mijloacele de transport în comun din Timișoara, coșuri de gunoi pentru unii călători FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1186077834">

Unii timișoreni au impresia că mijloacele de transport în comun din oraș sunt coșuri de gunoi, motiv pentru care lasă tot felul de deșeuri pe unde apucă. Reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara spun că, în fiecare zi, 20 de angajați au sarcina de a curăța și igieniza, interior și exterior, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, la retragerea în garajul auto și în depou. De asemenea, o dată pe săptămână, toate tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele STPT sunt supuse unui program general de curăţare şi igienizare.

Însă, reprezentanții societății atrag atenția asupra faptului că unii călători nu respectă normele de conduită în mijloacele de transport.

„Sunt cazuri în care ne sunt semnalate situaţii în care curăţenia este afectată de comportamentul acestora încă de la primele ore ale dimineţii, în intervalul orar 06.00 – 09.00, perioadă în care călătorii noştri se îndreaptă spre serviciu, şcoală sau facultate. Dacă la ieşirea în traseu mijloacele de transport în comun sunt complet curăţate şi igienizate (interior şi exterior), altfel stau lucrurile la retragerera acestora în depou şi în garaj, când colegii noştri responsabili cu igiena şi curăţarea găsesc în interiorul acestora pahare de plastic, sticle, doze de bere, ambalaje de dulciuri sau alte alimente, coji de seminţe şi alune etc. Tot în interior, în perioada în care mijloacele de transport în comun se află pe trasee, unii călători se dedau inclusiv la acte de vandalizare, care constau în ruperea scaunelor, tăiatul tapiţeriilor de pe scaune, grafitti sau înfundarea validatoarelor cu gumă de mestecat, hârtie sau ace. Au fost şi cazuri în care mijloacele de transport în comun au fost retrase în depou / garaj cu geamurile sparte cu pietre sau alte obiecte contondente aruncate de indivizi certaţi cu legea”, a informat STPT.

Reprezentanții societății le cer călătorilor să le sesizeze acte de vandalism în mijloacele de transport în comun, dacă sunt martori. De asemenea, STPT anunță că angajații din departamentul de control vor intensifica verificările în tramvaie, troleibuze și autobuze, iar unul din obiective va fi identificarea celor care nu păstrează curățenia, aceștia urmând să fie sancționați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.