Milioane de euro pentru modernizarea și extinderea Facultății de Chimie din Timișoara

Milioane de euro pentru modernizarea și extinderea Facultății de Chimie din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Actualul sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului Timișoara din cadrul Universității Politehnica va fi integral renovat și dotat cu mobilier, dar va primi și două noi clădiri moderne, cu o arhitectură deosebită, în urma unui contract de finanțare cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a contractului va fi de 5,8 milioane de euro, cea mai mare parte a fondurilor fiind nerambursabile.

Sorin Maxim, șeful ADR Vest, și Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara, au semnat miercuri acordul de finanțare. Proiectul „Modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului” presupune modernizarea corpului de clădire existent al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului (corp P+4) prin lucrări de eficientizare energetică și înlocuirea mobilierului din laboratoarele existent. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de extindere a clădirii existente cu Corp A în regim parter și Corp B în regim de înălțime: S+P+3E, cu destinația de laboratoare, săli de curs și birouri cadre didactice, în suprafață construită desfășurată de 4.403 mp și dotarea cu mobilier specific. Tot în cadrul acestui poriect vor fi realizate 110 locuri de parcare supraterane.

De investiție vor beneficia 655 de studenți, care vor primi condiții excelente pentru desfășurarea procesului educațional. „De ce Facultatea de Chimie, s-ar putea întreba unii, când se știe că chimia a căzut. În Timișoara anilor ‘80, industria de chimie era foarte dezvoltată, din nefericire foarte multe întreprinderi au dispărut sau s-au reașezat. Interesul a fost în cădere, dar lucrurile s-au schimbat. Studenții care termină aici au insertie de 90% pe piața muncii la șase luni de la terminarea studiilor. Au reapărut din nou companii care au interes în domeniul chimiei. Noi mergem și pe chimia alimentară, este o zonă de interes, unde este nevoie de specialiști, și pe partea de producție și pe cea de control”, a declarat Viorel Șerban, rectorul UVT, la semnarea contractului.

Prin arhitectura deosebită a proiectului, acesta va asigura o imagine modernă pentru bulevardul Pârvan, dar prezintă și, în general, modernizarea Timișoarei, spune Sorin Maxim. „Acest contract de finanțare întregeşte obiectivele care se realizează în cadrul Programului Operațional Regional. Clădirea ce va fi ridicată este una nouă modernă și va satisface din punct de vedere educațional, cele mai multe cerințe educaționale. De asemenea, e de remarcat că bulevardul Pârvan se transformă și se adaugă la modernizarea orașului din punct de vedere educațional.


E o clădire nouă, avem clădirea de lângă care este una mai veche, mai e noua bibliotecă universitară. Este o trecere și o transformare care arată aspirațiile pe care mediul educațional din Timișoara dorește să le atingă. Noi, cu investițiile pe care le promovăm ne dorim să le susținem. Va fi un obiectiv de referință, și arhitectural, și ca dotare pentru studenți”, a declarat șeful ADR Vest

Contractul a fost semnat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 10, Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.