Modificările din legislația muncii, discutate la Timișoara

Modificările din legislația muncii, discutate la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cele mai noi modificări din domeniul legislaţiei muncii au fost subiectul celui de al doilea seminar organizat în acest an de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş cu autorităţile. La întâlnirea cu reprezentanţii firmelor au fost prezenţi conducătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş. Ei au vorbit despre noua valoare a salariului minim, despre activitatea zilierilor, a veniturilor din domeniul construcţiilor sau despre regimul străinilor în domeniul muncii.

„Este o tradiție ca la început de an CCIAT, împreună cu ITM Timiș, să organizeze acest simpozion. Venim cu noutăți legislative, desigur, facem studii de caz, discutăm toate problemele neclare și neconformitățile cu care se confruntă societățile comerciale de pe piața muncii din Timiș. Tot ceea ce vom discuta astăzi dorim să aibă un scop final și anume conștientizarea angajatorilor și angajaților de a respecta întocmai legislația muncii și normele de sănătate și securitate în muncă.


ITM acţionează în două direcţii:  depistarea persoanelor care lucrează făr forme legale, respectiv prevenirea producerii accidentelor de muncă, mai ales cele mortale.”, a spus, la rândul său, Pavel Kasai, inspector șef al ITM Timiș.

Evenimentul organizat la Centru Regional de Afaceri din Timişoara face parte dintr-o serie de mai multe acţiuni similare, la care reprezentanţii mediului de afaceri sunt invitaţi de CCIAT să discute cu şefii unităţilor din teritoriu ai diferitelor instituţii publice. „Seminarul face parte dintr-un program de instruire şi informare a agenţilor economici. Anul trecut am organizat 20 de acţiuni de acest fel la care am avut o prezență de peste 1500 de firme. Astăzi am avut al doilea eveniment de acest gen din 2019 și avem alături de noi partenerul strategic, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș. Cu singuranță firmele vor pleca cu răspunsuri clare la întrebările pe care le au. Pe lângă acest eveniment, începând de săptămâna viitoare vom continua cu această serie, vom avea un seminar cu noutățile din domeniul fiscalității, apoi vom mai avea cu APIA, AFIR, cu ISU și multe altele”, a declarat Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.