Modul termic, „centrala individuală” a sistemului centralizat. Ce avantaje are noul sistem...

Modul termic, „centrala individuală” a sistemului centralizat. Ce avantaje are noul sistem de contorizare implementat de Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Noul sistem de contorizare a căldurii și apei calde, implementat de Colterm încă de anul trecut, a început să dea rezultate. Este vorba despre racordarea directă la rețeaua primară de termoficare, prin intermediul unui modul termic, care funcționeză ca o centrală individuală la care poate fi racordat un întreg condominiu. Astfel, în 2018, au ales sistemul centralizat de termoficare 70 de noi apartamente, la care se adaugă un număr de 62 de imobile (sedii de firme și case particulare).

Anul trecut, Colterm a pus la dispoziția timișorenilor un nou sistem de a-și individualiza consumurile energiei termice: modul termic. Dacă pe parcursul anului, soluția modului termic a fost aleasă doar de către societățile care au ales sistemul centralziat de termoficare, la sfârșitul lui 2018, Colterm a racordat, în același mod, un bloc-turn din zona Take Ionescu. Astfel, 40 de apartamente au ales sistemul contorizării individuale cu distribuție pe orizontală prin montarea unui modul termic. În felul acesta, toate apartamentele și-au individualizat cosumurile atât la căldură cât și la apă caldă.

Iată avantajele contorizării cu modul termic, conform Colterm:

„1. Prin intermediul modului termic, se poate porni/opri încălzirea colectiv, oricând pe parcursul anului. Astfel, locatarii pot opta în lunile aprilie/mai, respectiv septembrie/octombrie să-și pornească încălzirea în cadrul asociației sau nu. De asemenea, prin soluțiile de contorizare individuală, se poate sista individual încălzirea pe fiecare apartament.
2. Un alt avantaj al soluției cu modul termic este posibilitatea reglării temepraturii manual sau automat, în funcție de temperatura exterioară.
3. Prepararea apei calde are loc tot cu ajutorul termic local în cadrul asociaței. Astfel, se elimină timpii de așteptare până la furnizarea apei calde.
4. Modul termic este monitorizat on-line de către dispeceratul COLTERM 24/24, 7/7, astfel încât orice problemă apărută în furnizare este semnalată în dispeceratul Colterm, permițând intervenția promptă a echipelor noastre.
5.


Prin intermediul contoarelor de apartament împărțirea cheltuielilor se va face în funcție de consumul fiecărui apartament.
6. Pericolul de explozie este complet eliminat.
7. Poluarea este complet eliminată.”

Cei care doresc să afle detalii despre contorizarea pe orizontală – cu modul sau fără – cât și despre toate serviciile oferite de Colterm SA o pot face la punctele de lucru din cele două mall-uri, la sediul central al societății de pe strada Joseph Lonovici nr. 4 sau pe www.colterm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.