Muzeul Typopassage, vandalizat cu graffiti-uri. Curatorul Ovidiu Hrin are parte de o...

Muzeul Typopassage, vandalizat cu graffiti-uri. Curatorul Ovidiu Hrin are parte de o nouă recunoaștere internațională

0
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, Ovidiu Hrin, curator al muzeului de artă tipografică TypopassageTM a anunțat faptul că spațiul situat în pasajul podului Mitropolit Andrei Șaguna a fost vandalizat cu graffiti-uri.

„Să ne dea oare de înțeles actul acesta că a devenit Typopassage Tm poate prea ‘established’? -Nu m-au supărat niciodată graffurile și tagurile post apărute pe pereții din (typo)pasaj cât mă întristează să văd actul de față… Oricum … vom face curat ca și în fiecare an (de 8 ani în coace), vom zugrăvi și mătura pasajul, vom curăța și vom revopsi ramele, vom aduce o expoziție nouă, vom tipări afișele, vom lucra din nou cu grafferi/artiști locali la perete iar toate acestea – lafel ca și până acum – le vom plăti din buzunarul nostru, lafel cum facem din anul 5 B.C.C. (Before Cultural Capital). Și ca să revin la problema în cauză, pentru anul acesta tocmai ni s-a mai adăugat un task pe listă … reînnoirea tăblițelor/argument … poate că îmbătrâniseră prea urât… oricum îi mulțumim autorului că ne-a atras atenția asupra acestui lucru“, a anunțat Ovidiu Hrin.

Recent, artistul timișorean care este graphic designer, fondator al studioului Synopsis și curator al muzeului de artă tipografică TypopassageTM a avut parte de o nouă recunoaștere internațională, fiindu-i acordată prestigioasa distincție „Certificate of Typographic Excellence” , de către Type Directors Club din New York, pentru designul etichetelor de vin „CAB-S”.


Lucrarea va fi inclusă în Anuarul Type Directors Club și va fi prezentată la New York, în cadrul expoziției TDC65. Proiectul câștigător este rezultatul unei frumoase colaborări între creatorul vinului, inginerul Adalbert Marton, și Ovidiu Hrin, designer apreciat la nivel internațional pentru conceptele grafice memorabile și creația de limbaje vizuale complexe. „Proiectul Agape – Arta & Natura a pornit din pasiunea pentru vin și artă, din dorința de a apropia oamenii de natură. Aceste valori am intenționat să le exprim în conceptul etichetelor complementare, unde caligrafia este intenționat mult mai expresivă”, a afirmat designerul Ovidiu Hrin.

Ovidiu Hrin susține conferințe și coordonează ateliere de design grafic și de caligrafie. Este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile publicațiilor de design internaționale. Deține numeroase distincții internaționale acordate de bienale și concursuri de design grafic. Este membru al organizațiilor profesionale AIGA, Type Directors Club și Graphis, SUA, și curator al secțiunii de design grafic din cadrul Romanian Design Week.

Typopassage Timișoara este un micro-muzeu neconvențional dedicat artei tipografice, lansat în 2011 ca prima extensie internațională a Typopassage Viena. Expozițiile, conferințele și atelierele TypopassageTM propun un dialog între scena autohtonă de design grafic și nume consacrate la nivel international, în scopul promovării valențelor culturale ale designului grafic.

Sursa foto: Facebook / Ovidiu Hrin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.