Noi achiziții de peste Prut pentru ACS Poli. Doi jucători cu prezențe...

Noi achiziții de peste Prut pentru ACS Poli. Doi jucători cu prezențe la naționala Moldovei au semnat cu ultima clasată din B

0
DISTRIBUIȚI
Eugen Sidorenco. sursa foto: sporter.md

ACS Poli face achiziții serioase de pe piața moldovenească pe ultima sută de metri. După portarul Cristian Avram, timișorenii au anunțat înțelegeri cu doi internaționali de seniori de peste Prut: Eugen Sidorenco și Igor Țîgîrlaș, ambii de la Zimbru Chișinău. Aceştia au semnat la rândul lor înţelegeri valabile până în vară.

Formația pregătită de Valeriu Răchită a găsit câteva soluții inedite pentru completarea lotului. După ce a fost refuzată de mai mulți jucători din țară și din vestul continentului, ACS Poli s-a îndreptat către est. Ultimii doi sosiți sunt Sidorenco și Țîgîrlaș, jucători care nu se mai află la prima tinerețe. Primul are 29 de ani, iar al doilea împlinește la finele lunii 35, fiind astfel un veteran cu acte în regulă. Ambii au însă C.V.-uri destul de consistente pentru liga a doua românească. Cu 32, Sidorenco, respectiv 23 de selecţii pentru Ţîgîrlaş la echipa naţională a Republicii Moldova.


Totuşi, cei doi nu au mai făcut parte în ultima perioadă din planurile primei reprezentative.

Eugen Sidorenco e „aripă” stânga, dar poate evolua inclusiv ca vârf şi a mai jucat pentru Hapoel Nazareth (Israel), Khimik, Tom Tomsk (Rusia) şi Milsami Orhei (Republica Moldova). În sezonul trecut, 2018, primăvară-toamnă, a jucat în 11 meciuri şi a marcat un gol în prima ligă a Moldovei.

Igor Țîgîrlaș acoperă banda dreaptă şi a mai fost legitimat la Sheriff Tiraspol și Zaria Bălți (Republica Moldova), Harkov, Metalurg Zaporoje și Cernomoreț Odessa (Ucraina), Ventspils (Letonia), Gomel (Belarus) și Astana (Kazahstan). În sezonul trecut el a avut mai multe prezenţe la aceeaşi echipă din Chişinău, 23, dar fără nicio reuşită în porţile adverse.

ACS Poli a ajuns la un total de 12 veniri, faţă de prima parte a sezonului. Timişorenii i-au mai luat pe: Răzvan Began (Hermannstadt), Cristian Avram (Dinamo-Auto, Rep. Moldova), Dănuţ Bilia (ASU Poli), Alin Ghidurea (Progresul Spartac), Vlad Olteanu (Dinamo), Lorenzo Paramatti (Gubbio, Italia 3), Sergio Uyi (Al-Hilal, Sudan), Dănuţ Munteanu (Aerostar), Lucian Oprea (revenit după împrumutul la UTA) şi Daniel Rogoveanu (Chindia). Nu e exclus ca zilele următoare să mai apară şi alte nume.

Dumbrăvița l-a luat pe Smaranda

Mâine, ACS Poli are meci cu ACS Dumbrăvița, ultima verificare înaintea restartului cu Ripensia. Duelul amical cu alb-verzii din C va fi de la ora 11.00, pe arena ”Electrica”. La echipa pregătită de Sorin Bălu va juca în primăvară și portarul Mădălin Smaranda, de care timișorenii s-au despărțit într-un mod neplăcut în iarnă, când i-au propus diminuarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.