Noi contracte pentru anveloparea unor blocuri din Timișoara cu bani europeni

Noi contracte pentru anveloparea unor blocuri din Timișoara cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a semnat, astăzi, trei noi contracte cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest pentru anveloparea mai multor blocuri cu fonduri europene.

Se vor reabilita scările A și B de pe strada Măslinului nr. 11, blocurile de pe strada Cernăuți nr. 10, 12, 14, str. Topologului, nr. 1A, 5A și 5B, str. Argeș, nr. 4, bulevardul Cetății nr. 30, str. Răsăritului nr.


5-7, str. Nicolae Titulescu, nr. 10A, str. Martir Ioan Stanciu, nr. 2, Calea Martirilor nr. 31, str. Științei nr. 3 și 5. Valoarea totală a proiectelor pentru care s-au semnat astăzi contractele este de 7.971.539 lei.

Nicolae Robu a anunțat că Primăria Timișoara a depus în total 18 proiecte pentru reabilitarea a 74 de blocuri cu 3.594 de apartamente, valoarea totală fiind de peste 83, 8 milioane lei. Primarul  a susținut că „sperăm să ducem la capăt cu succes aceste proiecte. Sper să nu mai avem probleme ca la proiectele anterioare unde a fost foarte greu pentru că proiectantul ne-a creat foarte multe probleme, dar am reușit să le ducem la bun sfârșit”. Robu se referea la proiectele de anvelopare a blocurilor care sunt anchetate acum de DNA Timișoara și unde este suspect, iar DLAF a anunțat că a găsit indicii de fraudare a fondurilor europene.

Sorin Maxim, șeful ADR 5 Vest, a anunțat că în perioada următoare se vor deschide noi axe de finanțare pentru reabilitarea termică a clădirilor, inclusiv pentru autoritățile publice.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.