Noul Plan Urbanistic General al Timișoarei, în lucru de aproape zece ani....

Noul Plan Urbanistic General al Timișoarei, în lucru de aproape zece ani. Ce pași mai trebuie parcurși

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Deși este în lucru de aproape zece ani, din octombrie 2010, Planul Urbanistic General al Timișoarei nu este nici acum finalizat. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, în acest moment se încearcă obținerea unor avize de la mai multe ministere, iar ulterior va putea fi aprobat în consiliul local.

“PUG-ul nou este în ultima etapă de avizare, în sensul că acum suntem la Ministerul Transporturilor cu avizele. După ce s-a înființat Administrația Canalului Navigabil Bega, a trebuit să refacem o parte din documentație. După Ministerul Transporturilor, mai avem Ministerul Dezvoltării și apoi urmează votul în consiliul local”, a explicat Sorina Popa, din partea Biroului de Urbanism al Primăriei Timișoara.

De asemenea, Nicolae Robu a detaliat că noul Plan Urbanistic General este în avizare de doi ani la diferite ministere.


PUG-ul va avea o valabilitate de zece ani, însă primarul Timișoarei spune că este posibil să fie prelungit.

“Este la avizare de vreo doi ani pe la diverse ministere. Mai sunt trei ministere care trebuie să ne dea avizul. Noi vrem cât mai repede, evident, dorim să avem un PUG cât mai repede, dar a durat foarte, foarte mult acest proces de avizare. De vreo doi ani este la ministere. PUG-ul are o valabilitate de zece ani. Zece ani este durata normală de viață, dar poate fi prelungită și noi lucrăm acum cu un PUG care a fost demult făcut. Dacă el va fi considerat bun, și eu am făcut trei consultări cu dezvoltatori, cu proiectanții, să-și spună și ei părerea, dacă el va fi considerat bun, atunci nu este un motiv să ne grăbim și să facem un altul. Trebuie să lucrăm după el. În principiu, ar trebui să fie nevoie de mai puține PUD-uri și PUZ-uri după ce noul PUG intră în vigoare”, a afirmat Nicolae Robu.

Planul Urbanistic General după care funcționează Timișoara a fost aprobat în anul 2002 și a fost prelungit de cel puțin două ori.

Reglementările pe termen mediu şi lung pe care le include PUG-ul se referă la evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu şi traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare ale teritoriului naţional, zonal şi judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.