Numărul de viroze respiratorii şi pneumonii din Timiş, în scădere

Numărul de viroze respiratorii şi pneumonii din Timiş, în scădere

0
DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor noi de gripă din Timiş a scăzut destul de mult în ultima săptămână raportată. Din fericire, în judeţ nu a mai fost înregistrat niciun nou deces din cauza problemelor ataşate contactării gripei. Astfel, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Timis, în săptămâna 4 – 10 februarie au fost raportate de catre furnizorii de servicii medicale (UPU, spitale, medici de familie, serviciul de ambulanţă), un număr de 2.387 viroze respiratorii, în scădere cu  35.5%  faţă de săptămâna precedentă, număr virozelor pentru care a fost necesară internarea fiind de 99.


Numărul pneumoniilor raportate a fost de 354,  în scădere cu 35,5% faţă de săptămâna anterioară, iar numărul internărilor a fost de 51.

De asemenea, au fost înregistrate 40 de cazuri de îmbolnăvire cu simptomatologie clinică de gripă, în scadere cu 8,3% faţă de săptămâna anterioară. În 17 cazuri a fost decisă internarea. În cadrul laboratorului de specialitate a fost confirmat un singur caz de gripă, cu virusul AH1, în ultima săptămână. Aceasta a dus numărul total de cazuri confrimate de gripă la 12.

Nu au mai fost înregistrate noi decese în ultimele șapte zile, dar până în acest moment al epidemiei şase oameni au murit în Timiş în urma complicațiilor provocate de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.