Nume de personalități locale pentru străzile noi din Timișoara

Nume de personalități locale pentru străzile noi din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara analizează, în această perioadă, numele pe care urmează să-l poarte noi străzi care au apărut, ca urmare a dezvoltării orașului. Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că mari personalități timișorene, bănățene sau românești vor da numele acestor străzi.

„Timișoara se dezvoltă și un număr mare de străzi noi apar pe teritoriul orașului. Albumul personalităților timișorene, bănățene, românești este însă unul și mai bogat. Ștefan Bertalan, personalitate marcantă a vieții artistice timișorene și fondatorul școlii de design și de artă experimentală din Timișoara; Ștefan Călărășanu, unul dintre cei mai importanţi sculptori români contemporani; Grigore Moisil, uriașul matematician român, părinte al informaticii românești; George Devereaux, fondatorul bănățean al etnopsihiatriei; Ștefan Covaci, antrenorul timișorean care a scris istorie în Europa; Costică Rădulescu, antrenorul de al cărui nume se leagă cea mai frumoasă perioadă a Politehnicii Timișoara; sunt o parte dintre personalitățile pe care le-am omagiat și care vor da numele unor străzi din Timișoara, prin decizia Comisiei de Atribuire sau Schimbare de Denumiri pe care am condus-o astăzi (n.r.


ieri)”, a precizat Dan Diaconu.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, propunerea ca noile străzi să poarte aceste nume va trebui să urmeze cursul legal. Primul pas va fi făcut, în perioada imediat următoare, prin aprobarea în Consiliul Local Timișoara a unui proiect de hotărâre în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.