Oile din Timiş pleacă din nou spre Iran. Sute de mii de...

Oile din Timiş pleacă din nou spre Iran. Sute de mii de animale vor fi exportate

0
DISTRIBUIȚI

Aflat pe primele poziţii la nivel naţional la creşterea oilor, județul Timiş va beneficia de o oportunitate extraordinară în acest domeniu. România a reuşit să obţină, în urma unor negocieri, reluarea exportului de ovine şi carne de ovine spre Iran. Astfel, de curând, spre această ţară au plecat 20 de tone de carne de oaie.


În următoarele şase luni un număr de aproximativ 800.000 de oi vor pleca spre Iran, iar majoritatea vor fi trimise de o firmă din Timiş, a anunţat MinisterulAgriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În ultimele luni, România şi Iran au reuşit să ajungă la un acord în urma căruia devine din nou posibil exportul în domeniul ovinelor spre ţara asiatică. În ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România (ANSVSA) și Organizația Veterinară a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie și ovine în viu către Iran, conform informaţiilor prezentate de minister.

Discuţiile dintre cele două părţi la cel mai înalt nivel mai prevăd ca în următoarele şase luni un număr de 800.000 de oi să plece din România spre Iran. 200.000 dintre acestea vor fi vândute de o firmă din Bucureşti, iar restul de 600.000 vor fi trimise din Timiş.

Autoritățile iraniene lucrează în această perioada cu Agenţia Naţională Sanitară Veterinară la deblocarea importurilor și pentru bovine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.